ABC’den Çanakkale etkinliği 

ABC’den Çanakkale etkinliği 
Çanakkale Destanı’nın 107. yıl dönümü için ve bu destanı yazan kahramanları anmak, tarih bilincini yeni nesillere aktarmak amacıyla ABC Fen ve Anadolu Lisesi’nde gösteri düzenlendi.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI 
Sunulan gösterimde ecdadın iman ve bağımsızlık uğruna yedi düvelle mücadele etmesi 18 Mart 1915’te galibiyetle taçlandırdığı Çanakkale Zaferi’nin dönem fotoğrafları ve kahramanlık anıları türküler eşliğinde anlatıldı. ABC Eğitim Kurumlarının en küçük bireyinden en büyük bireyine kadar farklı nesilleri bir araya getirerek yapılan gösterimde farklı gönüller aynı duygularda birleşti. 

HERKES AYNI HİSSİYATI YAŞADI 
Bir gül bahçesine girercesine din ve vatan uğruna iman dolu göğsünü siper edip şehit olmayı şeref bilen kahraman ecdadımızı izleyen Anaokulundan Liseye Öğretmeninden Yönetimine kadar farklı nesilleri aziz şehitlerimize karşı aynı hissiyatı yaşayarak duygulandırdı. ABC Anadolu ve Fen Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından düzenlenen gösterim izleyicileri duygulandırdı. Okul yetkilileri, “Kendi tarihimizi yaşatan, hissettiren anlamlı günleri öğrencilerimizle düzenlemede katkısı olan herkesi de onurlandırdı. Bütün öğrencilerimizin dahil olduğu böyle özel ve önemli anma günlerine imza atmaktan çok gururluyuz” ifadesinde bulundular.


Haber: Ahmet Gökdemir 
 


623974d45c686.1.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.