Festivalde yöresel lezzetler dikkat çekiyor

Festivalde yöresel lezzetler dikkat çekiyor
 Haber Merkezi
Kırıkkale Tanıtım Günleri (KALFESET2024) kapsamında renkli görüntüler yaşanmaya devam ediyor.

9.500 ÇEŞİT YAYIN KİTAP FUARINDA

Her alanda etkinliğin düzenlendiği festivalde Kitap Fuarı ve Kırıkkale Sokak Lezzetleri ve El Sanatları Sokağı'nın açılışını gerçekleştirildi. Fuar kapsamında 95 yayın evine ait 9.500 çeşit yayının yer aldığı kitap fuarı açıldı. Vali Makas, Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, MHP Milletvekili Av. Halil Öztürk ve beraberindekiler fuarda stantları gezerek kitap incelemelerinde bulundular. Makas, kitap fuarının Kırıkkale'ye önemli bir katkı sağlayacağına ve kitap okuma alışkanlığının gelişmesine yardımcı olacağına inandığını ifade etti.

RESİM VE FOTOĞRAF SERGİLERİ ZİYARET EDİLDİ

Vali Makas ve beraberindekiler daha sonra fuar kapsamında açılan resim ve fotoğraf sergilerini de ziyaret ettiler. "Eserleriyle Kralların Ressamı Rahmi Pehlivanlı", "Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı 100.yılı", "Prof. Dr. Fuat Sezgin: Bilimden Sanata İmgeler" temalı resimler ile “Kırıkkale’de bir gün” temalı fotoğrafların ve “Kırıkkale’den insan suretleri” temalı ahşap baskı sergisini gezen Vali Makas, eserleri beğeniyle izledi.

YÖRESEL ÜRÜNLER TANITILDI

Vali Makas ve beraberindekiler daha sonra ilimizin yöresel ürünlerinin tanıtıldığı stantları da ziyaret ettiler. Stantlarda Kırıkkale'ye özgü yöresel lezzetler ve el sanatları ürünleri tanıtıldı. Vali Makas, yöresel ürünlerin tanıtılması ve pazarlanması açısından bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekti. Vali Makas ve beraberindekiler fuar kapsamında kurulan çocuk parkuru alanını da ziyaret ettiler. Vali Makas, çocuklara keyifli vakit geçirmeleri için parkurda oyunlar oynadı.

VALİ MAKAS'TAN TEŞEKKÜR VE TEMENNİLER

Vali Makas, fuarda stant açanlara ve görevli personellere kolaylıklar dileyerek, vatandaşlarımızın keyifli vakit geçirmeleri temennisinde bulundu. Kırıkkale'nin tarihi, kültürel ve turistik değerlerinin tanıtılması açısından KALEFEST2024'ün önemli bir etkinlik olduğunu vurgulayan Vali Makas, festivale katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti. KALEFEST2024, Kırıkkale'nin tarihi, kültürel ve turistik değerlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen bir festivaldir. Festival kapsamında konserler, tiyatro oyunları, halk oyunları gösterileri, konferanslar, paneller, sergiler ve çeşitli etkinlikler yer alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.