Delice otoyolu köprü olacak

Delice otoyolu köprü olacak
 Muhabir
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU: “ÜLKEMİZİN HER TARAFINI BÖLÜNMÜŞ YOLLARLA, ÖRÜMCEK AĞI GİBİ ÖRDÜK”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, katıldığı bir programda Ankara-Kırıkkale-Delice otoyolu hakkında açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, “Türkiye’nin her tarafını bölünmüş yollarla, örümcek ağı gibi ördük” dedi.

TRAFİK YOĞUNLUĞU RAHATLAYACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bir dizi programa katılmak için Çankırı’yı ziyaret etti. Burada İç Anadolu Bölgesi’ne yapılan yatırım çalışmalarını anlatan Uraloğlu, 43 ili ve Kırıkkale’yi yakından ilgilendiren Ankara-Kırıkkale-Delice otoyolu hakkında bilgiler verdi. Projenin tamamlandığını ve geçtiğimiz Aralık ayında ihalelerin yapıldığına vurgu yapan Uraloğlu, “"Ankara-Kırıkkale kesiminde bulunan mevcut devlet yolundaki trafik yoğunluğu, yapılması planlanan otoyolla azaltılmış olacak. Otoyolun hayata geçmesiyle yakıt tüketimi, araç bakımı ve onarım giderleri gibi ekonomik kayıplar, trafik yoğunluğunun neden olduğu gürültü, çevre kirliliği ve emisyon salımı en aza inecek."

delice-otoyolu-kopru-olacak-1.jpg

7 KAVŞAK, 4 TÜNEL, 8 VİYADÜK

Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu'nun toplam 120 kilometre uzunluğunda olduğunu ifade eden Uraloğlu, proje kapsamında 7 kavşak, 4 tünel, 8 viyadük ve 3 otoyol hizmet tesisinin yapılacağını bildirdi. Otoyol projemizin güzergahı mevcut Ankara çevre yolunda yer alan Karapürçek Kavşağı ve Samsun Yolu Kavşağı'nın arasındaki Kızılcaköy mevkisinde başlayacak, Çerikli ilçesinin kuzeyinden Kırıkkale-Yozgat devlet yoluna bağlanacak." bilgisini verdi.

delice-otoyolu-kopru-olacak-2.jpg

BÖLÜNMÜŞ YOLLARLA DONATTIK

Uraloğlu, “Şimdi her tarafta bölünmüş yolumuz var. Çankırımıza baktığımız zaman, bir taraftan Kastamonu'ya bölünmüş yolumuzu yaptık, öbür taraftan Ankara bölünmüş yolunu bitirdik, öbür taraftan Kırıkkale’de sadece Delice’nin orada bir kaç yüz metre bir heyelan kaldı. Onu da bitirdik mi, o da bölünmüş yol olacak. Öbür taraftan buradan çıktık mı İstanbul'a kadar, öbür taraftan çıktık mı Erzurum'a kadar. Samsun'a kadar, Merzifon'a, Amasya'ya kadar her tarafı çok şükür bölünmüş yollarla donattık” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.