40 Köy 40 Basketbol takımı

40 Köy 40 Basketbol takımı
Kırıkkalegücü Spor Kulübü Başkanı Güven Gündüz’ün hazırladığı ‘Kırık Köy Kırk Basketbol Takımı Projesi’ Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’in katılımıyla gerçekleşti.

Kırıkkalegücü Spor Kulübü Başkanı Güven Gündüz’ün hazırladığı ‘Kırık Köy Kırk Basketbol Takımı Projesi’ Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’in katılımıyla gerçekleşti.

2011 YILINDA BAŞLAMIŞTI…
Kırıkkalegücü Spor Kulübü Başkanı Güven Gündüz’ün hazırladığı ve Kırıkkale Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önderliğinde ve Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleri ile gerçekleştirilen Kırk Köy Kırk Basketbol Takımı Projesinin açılış Yenişehir Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını projenin mimarı Kırıkkalegücü Spor Kulübü Başkanı Güven gündüz yaptı. Gündüz yaptığı konuşmada, “Kırıkkale Valimiz Yunus Sezer’e projelere sahip çıktığı için teşekkür ediyorum. 2011 yılında başladığımız proje 13 köyde kalmıştık, projeyi Valimize sunduğumda ‘çok güzel bir proje neden yarım kaldı?’ diye sordu”

PROJE SONUNDA FESTİVAL
Gündüz, “İmkanlarımız bu kadardı dedim. Projeyi devam ettirelim dediğinde çok heyecanlandım ve on gün içerisinde yaklaşık 26 köyde basketbol eğitimleri verdik ve bu gün de dört köyümüz için eğitimler vereceğiz. Şuanda 30 köy ve 400 sporcuya ulaştık ve eğitimler verdik. Amacımız sadece basketbol şehir merkezlerinde oynanmaz köylere ve kasabalara da basketbol gitsin diyoruz. Türkiye’de bir ilki başarıyoruz. 40 köy 40 basketbol projesi ile tüm Türkiye’de ses getirecek. İkinci etapta ise ilçelere ulaşacağız. Projenin sonunda ise bir festival ile tüm takımların katılacağı bir basketbol ziyafeti sunulacak” dedi.

PROJE ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Haluk Karahan ise yaptığı konuşmada, “2019 yılı Kırıkkale’de spor adına valimizin bir talimatı vardı. Herkes bir spor dalı veya bir enstrüman çalacak demişti. Bizlerde il müdürleri olarak tüm imkanlarımızı birleştirerek projeler üretmeye çalışıyoruz. Valimiz Yunus Sezer’in önderliğinde sizlere getirmek. Bu proje eski ama imkansızlıklardan dolayı yarım kalan proje. 40 köyden 40 basketbol takımı çıkartıp sporla buluşturmaktı. Hedefimize ulaşmak için arkadaşlarım mesai göstermeden çalışıyorlar. Projenin fikir babası Güven gündüz hocama ve desteklerinden dolayı Valimiz Yunus Sezer’e teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

40 KÖY GELECEK SENE 80 KÖY OLACAK
Vali Yunus Sezer ise konuşmasında “Bizim ilk geldiğimiz zaman Güven Hocamız projeden bahsetmişti. Bugün bu projenin sizlerle hayata geçmesinden dolayı duyduğum mutluluğu bilmenizi isterim. Bizim amacımız şehir merkezinde öğrencilerimiz nelerden faydalanıyorsa köylerdeki öğrencilerimiz de o imkanlardan faydalanmalı diyoruz. Çocuklarımızı bir şekilde sporla buluşturmamız gerekiyor. Bu projeye çok değer veriyorum. Türkiye’de bir ilki yapıyoruz. Güven hocamızın önderliğinden ve hocalarımızın çalışmaları ile devam ediyor ve gelecek sene belki 40 köy 80 köy olacak. Hepinize başarılar diliyorum. Gelecek yıl başka arkadaşlarınız da burada olacak” dedi.

GENİŞ KATILIM
Gerçekleştirilen proje açılışına; Vali Yunus Sezer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Haluk Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Kırıkkalegücü Spor Kulübü Başkanı Güven gündüz, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü antrenörleri ve çok sayıda sporcu gençler katıldı.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.