Yurt dışı üretici fiyat endeksi arttı

Yurt dışı üretici fiyat endeksi arttı
 Haber Merkezi
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE) yıllık %35,12 arttı, aylık %4,06 arttı. Bir önceki yılın aynı ayına göre %35,12 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %27,63 artış gösterdi.

ÜFE İMALAT ÜRÜNLERİNDE YILLIK %34,76 ARTTI

2026 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre %4,06 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre %4,06 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %35,12 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %27,63 artış gösterdi. Sanayinin iki sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında %57,00 artış, imalatta %34,76 artış olarak gerçekleşti.

yurt-disi-uretici-fiyat-endeksi-artti-2.jpg

İMALAT ÜRÜNLERİNDE AYLIK %3,94 ARTTI

Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara mallarında %32,71 artış, dayanıklı tüketim mallarında %46,09 artış, dayanıksız tüketim mallarında %42,14 artış, enerjide %11,00 artış, sermaye mallarında %35,06 artış olarak gerçekleşti. Sanayinin iki sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında %11,32 artış, imalatta %3,94 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara mallarında %3,71 artış, dayanıklı tüketim mallarında %5,50 artış, dayanıksız tüketim mallarında %3,87 artış, enerjide %4,75 artış, sermaye mallarında %4,20 artış olarak gerçekleşti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.