Yahşihan’da gıda işletmelerine denetim!

Yahşihan’da gıda işletmelerine denetim!
 Haber Merkezi
Yahşihan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçedeki temel gıda ve tüketim ürünlerinin satıldığı zincir marketlere yönelik denetim gerçekleştirdi.

MARKET HAKKINDA TUTANAK TUTULUYOR

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur’un talimatları doğrultusunda Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki zincir marketlerde denetimlerini sürdürüyor. Yapılan denetimlerde ekipler ürünlerin reyondaki fiyatlarıyla kasa fiyatlarının karşılaştırmasını yapıyor. Fiyat karşılaştırmasında etiket fiyatına göre kasada farklı fiyat çıkması durumunda ilgili market hakkında tutanak tutuluyor.

FİYATLARIN UYGUNLUĞU KONTROL EDİLİYOR

Yahşihan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve halk sağlığının korunması noktasında marketlere yönelik gerçekleştirdiği denetimleri sıklaştırdı. Bu doğrultuda ilçede faaliyet gösteren marketler başta olmak üzere denetim gerçekleştiren ekipler, tarihi geçmiş ürün olup olmadığını kontrol ederken aynı zamanda raf ve kasa fiyatlarının da uygunluğunu denetledi.

TARİHİ GEÇMİŞ ÜRÜNLER İMHA EDİLİYOR

Konu ile ilgili olarak Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Yahşihan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak 6502 sayılı tüketicinin korunması kanunu kapsamında ilçe genelinde gıda ve temel tüketim ürünlerine yönelik denetimlerimizi periyodik olarak devam ediyoruz. Özellikle rafta bulunan fiyatlarla, kasada ki fiyatların karşılaştırmasını yaparak doğruluğunu kontrol ediyoruz. Yapılan fiyat karşılaştırması sonrası kurallara uymayan marketlere gereken uyarıları yaparak tutanak tutuyoruz. Tarihi geçmiş ürünler varsa imha ediyoruz.” denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.