Ufka Yolculuktan 11’inci bilgi yarışması

Ufka Yolculuktan 11’inci bilgi yarışması
 Haber Merkezi
Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları Kırıkkale İl Temsilciliği tarafından 11'inci ödül töreni gerçekleştirildi. İl Temsilcisi Mustafa Arı, şimdiye kadar yarışmalarda 5 milyon insanı okumayla ve kitapla buluşturduklarını söyledi.

5 MİLYON İNSANIMIZI KİTAPLA BULUŞTURDUK

Kırıkkale Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Arı, "11 yıldır devam eden bir ufka yolculuğumuz var. İyilerle birlikte, sevgiyle ve ahenkle devam eden, sonucunda Allah'ın rızasını kazanmayı arzuladığımız bir yolculuk. Biz buna Ufka Yolculuk diyoruz." dedi. Okuma alışkanlığının istenen düzeyde olmadığı günümüzde okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını açıklayan Arı, şöyle konuştu: "Bu yıl 'Ramazan' konusuyla doğru kaynaktan, doğru bilgilerle yarışma tadında şimdiye kadar 5 milyon insanımızı kitapla buluşturduk.”

ufka-yolculuktan-11inci-bilgi-yarismasi-1.jpg

HER BİR KARDEŞİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

“11 yılda 81 il genelinde 5 milyon katılımcı ve 100 bin gönüllü ile yolculuğumuzu yaptık. Ve bu yolculuğumuza Allah'ın izniyle devam edeceğiz. Her bir yarışmanın başlaması ve sonuçlanması yaklaşık 6 ay sürüyor. Bu altı aylık süreçte Kırıkkale'mizde gidilmedik ilçe, gidilmedik okul bırakmadık. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize, danışmanlarımıza destek veren esnafımıza, gayret sarf eden her bir kardeşimize teşekkür ederiz." Arı, 12'inci Ufka Yolculuk Yarışmalarında da birlikte olmak istediklerini sözlerine ekledi. Programa konuşmacı olarak katılan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yasin Pişgin tarafından davetlilere konferans verildi.

GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE GERÇEKLEŞİYOR

Pişgin konuşmasında İsrail'in Filistin'e, Gazze'ye yönelik vahşice saldırılarına değinerek, "Eşi, emsali olmayan bir zulmü gözümüzün önünde izliyoruz. İnanamayacağımız zulüm bugün gözümüzün önünde gerçekleşiyor. Binlerce kardeşimiz, şehit ediliyor, katlediliyor." dedi. Filistin topraklarının en fazla bedel ödenen topraklar olduğuna dikkat çeken Pişgin, şöyle konuştu: "Karşımızda tarihin büyük zulmünü yapacak kadar gözünü karartmış bir topluluk var orada. Gazze, bütün insanlığın gözlerini gerçek dünyaya açmıştır. Yahudilerin gerçek yüzünü ortaya koymuştur. Bununla birlikte batının adına medeniyet dediği paradigmalar, kavramlar ve bütün erdemler, bütün insan hakları ilkeleri ayaklar altındadır ve yok olmuştur.”

ufka-yolculuktan-11inci-bilgi-yarismasi-2.jpg

ÇOK SAYIDA KIRIKKALELİ VATANDAŞ KATILDI

“Batının bir medeniyet olmadığı ayan beyan ortaya çıkmıştır. Gazze, batının da maskesini düşürmüştür. Gazze, İslam olduğumuz ve insan olduğumuz için bizim de meselemizdir. İmanımızın gereği olarak doğudaki Müslüman'ın meselesi batıdaki Müslüman'ı bağlar. Bağlamıyorsa iman felç olmuş demektir." Konuşmaların ardından yarışmada çeşitli kategorilerde dereceye giren yarışmacıların başarı belgeleri verildi. Programa, Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Uğur Atar, Yahşihan İlçe Millî Eğitim Müdürü Haluk Özdemir, Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Mustafa Susam, okul yöneticileri, yarışmacılar ve aileleri ile çok sayıda Kırıkkaleli vatandaş katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.