TROY kart kullanımı artıyor

TROY kart kullanımı artıyor
İsrail’in Filistin’e yönelik yaptığı insanlık dışı saldırılar sonrası Türkiye’nin yerli ve milli kartı olan TROY kart kullanımı adeta tavan yaptı. VISA kartlarını iptal eden vatandaşlar, TROY karta geçiş sağlıyor.

KULLANICI SAYISI 19 MİLYONA ULAŞTI

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde vatandaşlar, İsrail’in Filistin’e yönelik yaptığı saldırılara karşı tepki vermek amacıyla VISA kartlarını iptal ettiriyor. Türkiye’nin yerli ve milli kartı olan kartları kullanan vatandaşlar, TROY karta nasıl geçiş yapılacağını, karatın nasıl kullanılacağını ve hangi bankanın bu konuda hizmet verdiğini araştırıyor. Açıklanan son rapor sonuçlarına göre is TROY kartın kullanımı adeta tavan yaptı.

troy-kart.jpg

YÜKSELİŞ GÖSTERMEYE DEVAM EDİYOR

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından geliştirilen yerli kart TROY'un kullanım hacmi, ekimde bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 57 artışla 47,9 milyar liraya çıktı. Şirketin X üzerinden yaptığı duyuruda, teknolojisi Türkiye'de geliştirilen yerli kart TROY'un 2023'e ilişkin aylık işlem hacimleri paylaşıldı. TROY logolu kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile ekimde yapılan toplam alışveriş tutarının bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 57 artarak 30,5 milyar liradan 47,9 milyar liraya yükseldiği aktarılan duyuruda, kullanıcı sayısının da 19 milyona ulaştığı kaydedildi.

0a2b59ff-dbe4-4e85-85b7-db8a0d06ac2b.jpg

BOYKOT KARARLARI GÜNDEME GELMİŞTİ

Söz konusu artışta "İsrail'i destekleyen ülkelerin markalarının boykot edilmesi ve yerli ürünlere yönelimin" de etkili olduğu belirtiliyor. 7 Ekim'de başlayan İsrail-Filistin arasındaki çatışmalarda, İsrail'in savaş suçları işlemesi ve sivil alanlara saldırılarının artmasının ardından dünya genelinde ve yurt içinde İsrail ürünlerine boykot kararları gündeme gelmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.