Tarımsal girdi fiyat endeksi arttı
Yayınlanma:
Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık %33,66 arttı, aylık %2,04 arttı. Tarım-GFE'de, 2025 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre %2,04 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre %29,06 artış oldu.
MAL VE HİZMETLER ENDEKSİ
Bir önceki yılın aynı ayına göre %33,66 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %32,30 artış gerçekleşti. Ana gruplarda bir önceki aya göre, tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde %2,12 artış, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde %1,57 artış gerçekleşti.

VETERİNER HARCAMALARI OLDU
Bir önceki yılın aynı ayına göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde %34,79 artış, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde %27,19 artış gerçekleşti. Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup %64,33 artış ile veteriner harcamaları, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup %5,61 artış ile veteriner harcamaları oldu.
Ekonomi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.