Sulakyurt’ta çiftçilere sertifikalı tohum desteği

Sulakyurt’ta çiftçilere sertifikalı tohum desteği
 Muhabir
Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKE) kapsamında hazırlanan "Çeltik Üretimini Geliştirme Projesi" çerçevesinde, Sulakyurt ilçesinde üreticilere yönelik tohum dağıtım töreni düzenlendi.

51 TON SERTİFİKALI ÇELTİK TOHUMU

Gerçekleştirilen törende, 25 ton Cammeo ve 26 ton Maritsa CL çeşitleri olmak üzere toplam 51 ton sertifikalı çeltik tohumu, 2.040 dekarlık alanda ekilmek üzere çiftçilere teslim edildi.

sulakyurtta-ciftcilere-sertifikali-tohum-destegi-3.jpg

Törene Sulakyurt Kaymakamı Mücahit Aydoğdu, Belediye Başkanı Seyfettin Çetiner, Sulakyurt Ziraat Odası Başkanı Turgut Baki, İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, müdür yardımcıları, şube müdürleri, ilçe müdürleri ve teknik personeller katıldı.

sulakyurtta-ciftcilere-sertifikali-tohum-destegi-2.jpg

BEREKETLİ BİR SEZON TEMENNİSİ

Programda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, çiftçilere verilen tohum desteğinin üretimi artırma ve tarım arazilerinden daha etkin faydalanma hedefi taşıdığını belirtti. Ateş, “Sertifikalı tohum kullanımı hem verimi hem kaliteyi artırıyor. Üreticimizin her zaman yanındayız. Tüm çiftçilerimize bol ve bereketli bir üretim sezonu diliyorum,” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.