Şehit aydın İHO’de hedef Expert etiketi

Şehit aydın İHO’de hedef Expert etiketi
 Muhabir
STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) Okulu yetkinlik etiketi alarak ulusal düzeyde başarı elde eden Kırıkkale Şehit Aydın Çopur İmam Hatip Ortaokulu hedef büyüttü.

Şuanda Proficient (Yetkin) begelerinin bulunduğunu belirten Fen Bilimleri Öğretmeni Mesut Ulu hedefin Expert (Uzman) etiketi olduğunu söyledi.

AVRUPA OKULLARI PROJESİ

Kırıkkale Şehit Aydın Çopur İmam Hatip Ortaokulu, STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) Okulu yetkinlik etiketi alarak ulusal düzeyde başarı elde etmişti. Projeyle ilgili Okulda yapılan çalışmalar konusunda bilgiler veren Fen Bilimleri Öğretmeni Mesut Ulu “32 Avrupa ülkesinin ortak çalışmalar yürüttüğü ve Milli Eğitim Bakanlıklarının bir arada bulunduğu Avrupa Okullarının projesi kapsamında okulumuzda son 3 yıldır çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Okul ortaklığı dediğimiz projeyle okullara çeşitli sitem kriterlerini karşılama konusunda yeterliliğini gösteren okul etiketleri verilmekte. 2022 yılında ilk seviye olan yani yeterli etiketini almıştık. Çalışmalarımız sürdürerek öğrencilerimizle ve öğretmen arkadaşlarımızla STEM projeleri üzerine yoğunlaşarak bir üst seviye olan etikete de başvurumuzu yaptık. Ülkemizde şu anda geçerliliğini koruyan ve Avrupa Okulu tarafından bir üst etikete başvurma hakkı bulunan tek okuldur” diye konuştu.

sehit-aydin-ihode-hedef-expert-etiketi.jpg

ULUSLARARASI YARIŞMALARI KATILDILAR

Sistemle ilgili öğrencilerle birçok TÜBİTAK, TEKNOFEST ve uluslararası yarışmalara da katıldıklarına işaret eden Ulu “ TÜBİTAK bölge sergilerine davet edildik. 2022 yılında yine aynı şekilde sistem keşif kampanyaları kapsamında düzenlenen yarışmada Avrupa'da ortaokul kategorisinde ilk üçe girmeyi başardık. Sistem şimdi Fen, Matematik, mühendislik ve bilim alanlarının disiplinler arası bir şekilde öğretimine dayalı. Son 10 yıldır Avrupa'da ve ülkemizde popüler bir eğitim sistemi olarak algılanmakta” ifadesini kullandı.

DİJİTAL HACİM ÖLÇER CİHAZI GELİŞTİRİLDİ

Ulu “Öğrencilerimizin 21. Yüzyıl becerileriyle donanması için araştıran, sorgulayan ve proje tabanlı çalışmaları için elimizden gelen gayreti gösterdik. Öğrencilerimiz sadece okuma, soru, cevap yöntemini uygulamalarının yanında, gerek fen laboratuvarımızda, gerek sistem sınıfımızda yaparak, yaşayarak projeler üretmekte. öğrencilerimizle ortak grup halinde çalışmalarımız sonucunda geçen yıl dijital bir hacim ölçeri tasarlayarak TÜBİTAK tarafından derecemiz alındı. Aynı zamanda STEM keşif kampanyası kapsamında gönderdiğimiz yarışma sonucunda dediğim gibi Avrupa'da yine ilk 3’e girmeyi başardık. Hem öğretmenlerimiz, hem de öğrencilerimiz bu süreçten büyük keyif alıyor”.

sehit-aydin-ihode-hedef-expert-etiketi2.jpg

21 STEM KRİTERİ ONAYLANDI

“Özellikle 21 STEM kriterinin karşılanma durumuna göre, sistem uzmanları ve dil koordinatörleri tarafından yüklediğimiz çalışmalar süzgeçten geçiyor, kontrolden geçiyor uygun olanlar onaylanıyor. Şu anda okulumuzun 21 STEM kriteri için tamamı onaylanmış okul uygulama kartı mevcut. Bunlardan 4 tanesi de şu anda portalda yayınlanmış durumda. O yüzden bize Proficient (Yetkin) seviye, etiketi verildi. Uzman etiket almamıza çok az bir çalışmamız kaldı. Çalışmalarımızı büyük bir hızla devam ettiriyoruz. İnşallah ülkemizde ilk ve tek olan Expert (Uzman) etiketi de kazandırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.