Sağanak yağışlar geliyor

Sağanak yağışlar geliyor
 Muhabir
Son günlerde görmeye alışık olduğumuz güneşli hava yerini soğuk ve yağışlı havalara bırakmaya hazırlanıyor. Meteoroloji Müdürlüğü, Kırıkkale’nin de aralarında bulunduğu 16 il genelinde sağanak yağış uyarısında bulundu.

ŞİDDETLİ YAĞIŞLAR GÖRÜLEBİLİR

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde olduğu gibi Kırıkkale’de de son günlerde görmeye alışık olduğumuz güneşli havalar yerini soğuk ve yağışlı havalara bırakmaya hazırlanıyor. Tam bahar gelmiş, ağaçlar çiçek açtı derken hafta sonu itibariyle soğuk havalar geri gelecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, yarın Marmara, Ege, İç Anadolu, Akdeniz ile Orta ve Batı Karadeniz'de yağış bekleniyor. Yağışların, Marmara'nın batısı, kıyı Ege ile Antalya ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise yarın, kıyı Ege, Orta ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

saganak-yagislar-geliyor-1.jpg

BAKANLIK UYARI YAPTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün aşırı yağış ve kuvvetli fırtına nedeniyle Muğla ve Antalya için turuncu, Aydın, Balıkesir, İzmir, Manisa, Denizli, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar, Burdur, Isparta, Eskişehir, Ankara, Konya ve Karaman için sarı uyarıda bulunduğuna dikkati çekti. İçişleri Bakanı Yerlikaya, şunları kaydetti: "Aşırı yağışlar ve fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın tedbiri elden bırakmaması büyük önem taşıyor. 112 Acil Çağrı Merkezimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında olacaktır. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.