Prima İsrail malı mı? Prima hangi ülkenin markası?

Prima İsrail malı mı? Prima hangi ülkenin markası?
İsrail-Filistin Savaşı'nın ardından bir çok marka ve kuruluşun İsrail malı olup olmadığı araştırılıyor. Peki bir çok ülkede faaliyet gösteren Prima markası İsrail malı mı? Prima hangi ülkenin, nerenin malı?

Prima İsrail malı mı?

Prima İsrail malı değildir. Procter & Gamble şirketi, Amerika Birleşik Devletleri'nde kurulmuş ve merkezi Ohio eyaletinde bulunan çok uluslu bir şirkettir. Şirket, ev ürünleri, kişisel bakım ürünleri ve sağlık ürünleri üretmektedir. Procter & Gamble'ın dünya çapında 70'ten fazla ülkede 100'den fazla üretim tesisi bulunmakta.

prima-4.jpg

Prima hangfi ülkenin markası?

Prima, Procter & Gamble şirketinin 1961 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde Pampers markası olarak çıkardığı bir bebek bezi markasıdır. Prima, 1970'lerde Avrupa'ya, 1980'lerde ise Asya'ya yayılmaya başlamıştır. Türkiye'de ise 1990'lı yıllardan beri pazarlanmakta.

Prima, bebek bezi pazarında dünyanın en büyük markalarından biridir. Her yıl milyonlarca bebek bezi üretmektedir. Prima, Türkiye'de de en çok tercih edilen bebek bezi markalarından biridir.

prima-1.jpg

Prima'nın kurcusu kimdir?

Prima, 1961 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde Pampers markası olarak kurulmuştur. Prima'nın kurucusu, Procter & Gamble şirketinde araştırmacı ve kimya mühendisi olarak çalışan Victor Mills'dir. Mills, yeni doğan torununun kumaş bezini sık sık değiştirmekten hoşlanmazdı. Bu nedenle, kumaş bezlerden daha pratik ve kullanışlı bir bebek bezi geliştirmeye karar verdi.

Mills, yaklaşık 10 yıllık bir çalışmanın ardından, 1961 yılında Pampers markalı ilk bebek bezlerini piyasaya sürdü. Pampers, kısa sürede büyük bir başarı elde etti ve bebek bezi pazarının lider markası haline geldi.

1970'lerde Pampers, Avrupa ve Asya'ya yayılmaya başladı. 1990'lı yıllarda ise Türkiye'de de pazarlanmaya başlandı. Türkiye'de Pampers, Prima ismi ile pazarlanmakta.

Sonuç olarak, Prima'nın kurucusu Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Victor Mills'dir.

prima-3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.