Pepsi İsrail malı mı? Pepsi hangi ülkenin markası? Pepsi'nin sahibi kimdir?

Pepsi İsrail malı mı? Pepsi hangi ülkenin markası? Pepsi'nin sahibi kimdir?
 Muhabir
Vatandaşlar İsrail- Filistin Savaşı'nın ardından İsrail markalarına karşı boykot başlattı. Bu da vatandaşların hangi markanın hangi ülkeye ait olduğuna ilişkin olduğunu merak ediyor. Peki, Pepsi İsrail malı mı? İşte detaylar...

Pepsi İsrail malı mı?

Pepsi İsrail malı değildir. Pepsi, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir şirkettir. Şirket, 1893 yılında Caleb Bradham tarafından North Carolina eyaletinde kurulmuştur. Pepsi, günümüzde dünyanın en büyük içecek şirketlerinden biridir ve 200'den fazla ülkede faaliyet göstermekte.

Pepsi'nin İsrail'de bir şubesi vardır, ancak bu şube, İsrail'de üretilen Pepsi ürünlerini satmamakta. İsrail'de satılan Pepsi ürünleri, Amerika Birleşik Devletleri'nden ithal edilmekte.

Bu nedenle, Pepsi'nin İsrail ile herhangi bir özel ilişkisi yoktur ve İsrail malı bir marka değildir.

pepsiii2.jpg

Pepsi hangi ülkenin markası?

Pepsi, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir içecek şirketi olan PepsiCo'nun markasıdır. Pepsi, 1893 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin Kuzey Karolina eyaletinde Caleb Bradham tarafından "Brad's Drink" adıyla icat edilmiştir. 1903 yılında ismi Pepsi-Cola olarak değiştirilmiştir.

PepsiCo, 1965 yılında Pepsi ve Frito-Lay'in birleşmesi ile kurulmuştur. PepsiCo, günümüzde dünyanın en büyük gıda ve içecek şirketlerinden biridir.

Bu bilgilere göre, Pepsi'nin ana merkezi Amerika Birleşik Devletleri'ndedir ve Amerika Birleşik Devletleri'nin markasıdır. Ancak, Pepsi dünya çapında üretilmekte ve satılmakta.

pepsii-4.jpg

Pepsi'nin sahibi kimdir?

Pepsi'nin sahibi, halka açık bir şirket olan PepsiCo'dur. PepsiCo, 2023 yılı itibariyle dünya çapında yaklaşık 297.000 kişiyi istihdam etmektedir. PepsiCo'nun yönetim kurulu başkanı ve CEO'su Ramon Laguarta'dır. PepsiCo, Pepsi'nin yanı sıra Quaker Oats, Lay's, Doritos, Cheetos, Mountain Dew, Tropicana ve Gatorade gibi çok çeşitli markalara sahiptir.

Pepsi'nin sahibinin halka açık bir şirket olması, şirketin herhangi bir özel şahsa veya gruba ait olmadığı anlamına gelir. Pepsi'nin hissedarları, şirkete eşit hisseye sahip olan yatırımcılardır. Hissedarlar, şirketin yönetiminde söz sahibi olma hakkına sahiptir ve şirketin kârlarından pay alırlar.

PepsiCo, dünyanın en başarılı gıda ve içecek şirketlerinden biridir. Şirket, Pepsi'nin yanı sıra çok çeşitli diğer markalara sahip olması ve dünya çapında geniş bir pazara sahip olması sayesinde bu başarısını sürdürmekte.

pepsi.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.