Özellikle çocuklar bu dönemde hastalıktan çok etkileniyor

Özellikle çocuklar bu dönemde hastalıktan çok etkileniyor
 Muhabir
Son günlerde havaların giderek soğumasıyla birlikte bazı hastalıklarda artış görülüyor. Özellikle çocuklarda grip salgını boy gösteriyor. Kırıkkale’de hastane acilleri ve poliklinikleri adeta dolup taşıyor.

ÇOCUKLARINIZI KORUYUN UYARISI

Kırıkkale’de havaların soğuması ve grip salgınının artması ile çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları, salgın döneminde çocukların, yetişkinlere oranla gripten daha çok etkilendiğini söylüyor. Dünyada görülme sıklığı oranı en yüksek enfeksiyonlardan biri olan influenza (grip) konusunda uyarılarda bulunan çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları, grip salgını döneminde çocukların yetişkinlere oranla daha çok etkilendiğini gördüklerini belirterek, uyarılarda bulundu.

ozellikle-cocuklar-bu-donemde-hastaliktan-cok-etkileniyor1.png

MASKE TAKMAYA ÖZEN GÖSTERİN

Bu salgın nedeniyle Yüksek İhtisas Hastanesi ve Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinin özellikle poliklinik ve acil servisleri dolup taşıyor. Grip salgını nedeniyle uyarılarda bulunan uzmanlar, “İnfluenza, soğuk algınlığı gibi solunum yolu enfeksiyonlarının çoğundan daha ağır bir hastalığa yol açar. Salgın döneminde çocuklarımızın daha çok etkilendiğini görmekteyiz. Tedavi için antiviral ilaçlar mevcuttur. En önemli nokta, tanının ilk 24-48 saat içinde gecikmeden konarak tedaviye başlanması gerektiğidir. Antiviral ilaçlar erken başlandığında etkili olurken, tedaviye geç kalındığı durumlarda hastalığın komplikasyonları ortaya çıkarak hastaneye yatışlara, hatta ölümlere neden olabilir” ifadesinde bulundular.

KALABALIK ORTAMLARDAN UZAK DURUN

Virüsün havadan damlacıkların solunması ile geçtiğine değinen uzmanlar, “Hastalıktan korunmak için grip sezonunda alışveriş merkezleri, kapalı oyun parkları gibi kalabalık ve toplu ortamlardan uzak durularak, hasta kişilerle temastan kaçınmaya özen gösterilmelidir. Hijyene çok dikkat ederek çocuklarımıza sık el yıkama alışkanlığı kazandırılmalıyız. Yatak istirahati, bol sıvı alımı, vitamin açısından zengin ve dengeli beslenmek bağışıklığımızı güçlendirerek hastalığın tedavisinde önemli bir yer tutar” şeklinde konuştular.

TEDAVİYE HIZLI ŞEKİLDE BAŞLAYIN

En etkili yöntemin grip aşısı yaptırmak olduğunu hatırlatan uzmanlar, “Dünya Sağlık Örgütü tarafından da her yıl grip aşısının önemi vurgulanmaktadır. Bu nedenle yıl içinde grip geçirmemiş ve risk grubundaki kişiler için aşı hala önemli bir seçenektir. Çocuğunuzda bahsettiğimiz belirtiler varsa lütfen en kısa zamanda doktorunuza başvurun. Gerekli testleri yaptırıp tedaviye hızla başlanırsa, komplikasyonların önüne el birliğiyle geçilebilir” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.