Oreo İsrail malı mı? Oreo hangi ülkenin markası? Oreo'nun kurucusu kimdir?

Oreo İsrail malı mı? Oreo hangi ülkenin markası? Oreo'nun kurucusu kimdir?
İsrail Filistin savaşının ardından vatandaşlar İsrail malı olan ürünleri boykot etmek için araştırmalarda bulunuyor. Peki Oreo israil malı mı? Oreo'nun sahibi kim? Oreo hangi ülkeye ait? İşte detaylar...

Oreo İsrail malı mı?

Oreo İsrail malı değildir. Oreo, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir şirket olan Mondelēz International'a aittir. Oreo, ilk olarak 1912 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde Nabisco tarafından üretildi. 2012 yılında, Nabisco, Mondelēz International tarafından satın alındı. Oreo, dünyanın en popüler bisküvi markalarından biridir.

oreo-3.jpg

Oreo hangi ülkenin markası?

Oreo, Amerika Birleşik Devletleri'nin markası. İlk kez 1912 yılında Amerika'da üretilen Oreo, iki kakaolu bisküvi arasında özgün bir krema dolgusuyla tanınır. Oreo, 1921 yılında Nabisco tarafından piyasaya sürüldü. O zamandan beri, dünyanın dört bir yanındaki tüketiciler tarafından sevilen bir ürün haline geldi. Oreo, bugün 150'den fazla ülkede satılıyor.

oreo-1.jpg

Oreo'nun tarihçesi

Oreo, dünyanın en popüler bisküvilerinden biridir. İlk kez 1912 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde üretilen Oreo, iki kakaolu bisküvi arasında özgün bir krema dolgusuyla tanınır. Oreo'nun tarihi, 1908 yılında Sunshine firması tarafından üretilen Hydrox kurabiyesine kadar uzanır. Hydrox, iki kakaolu bisküvi arasında krema dolgusu bulunan bir bisküviydi. Oreo, Hydrox'un bir taklidi olarak üretildi.

Oreo, ilk olarak 1912 yılında, Ulusal Bisküvi Şirketi (bugün Nabisco olarak bilinir) tarafından üretildi. Oreo'nun orijinal tasarımı, çerezin kenarında bir çelenk ve merkezdeki "OREO" ismini kullandı.

oreo-6.jpg

Oreo'nun kurucusu kimdir?

Oreo, ilk olarak 1921 yılında Nabisco tarafından piyasaya sürüldü. Oreo, kısa sürede Amerika Birleşik Devletleri'nde popüler bir ürün haline geldi. Oreo'nun başarısı, farklı çeşitlerin üretilmesiyle devam etti. Oreo, klasik çikolatalı bisküvi ve krema dolgusunun yanı sıra, farklı lezzetlerde de üretilmeye başladı. Örneğin, Oreo'nun limonlu, çilekli, vanilyalı ve kahveli gibi çeşitleri bulunuyor.

oreo-4.jpg

Oreo'nun Türkiye'deki Durumu

Oreo, Türkiye'de de çok popüler bir üründür. Oreo, Türkiye'de 2014 yılından bu yana satılıyor. Oreo'nun Türkiye'deki distribütörü Mondelez International'dır. Mondelez International, Türkiye'de farklı markalara ait şekerleme, çikolata ve bisküvi ürünleri satıyor.

Oreo, Türkiye'de farklı çeşitlerde satılıyor. Klasik çikolatalı bisküvi ve krema dolgusunun yanı sıra, Oreo'nun limonlu, çilekli, vanilyalı ve kahveli gibi çeşitleri de Türkiye'de bulunabiliyor.

oreo-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.