Milletvekili Öztürk, Rekabet Kanununu gündeme taşıdı

Milletvekili Öztürk, Rekabet Kanununu gündeme taşıdı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, TBMM’de yaptığı konuşmada, Rekabet Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öztürk, rekabet hukuku vatandaşımızın lehine işlemeli dedi.

“BÜYÜME SAĞLANACAĞINI DÜŞÜNMEKTEYİZ”
 “MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, Rekabet Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair sunulan kanun teklifini değerlendirdi. Piyasadaki ticareti ve ekonomiyi etkin kılan en önemli konulardan birinin rekabet olduğunu belirten Öztürk yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Rekabetin korunması hakkındaki kanunda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin birinci bölümü üzerine Milliyetçi Hareket Partisi gurubu adına söz almış bulunmaktayım. MHP olarak, piyasa ekonomisi kuralları işletilerek tekelci oluşumların ve rekabete aykırı eylemlerin önlenmesini arz etmekteyiz. Diğer yandan kamunun ekonomideki rolünün yol göstereceği düzenleyici ve denetleyici faaliyetler ile sınırlandırılmasını ve özel sektör dinamizmi ile teşebbüs gücünün desteklenmesinin istikrarlı bir büyüme sağlanacağını düşünmekteyiz.”

“BİR OTORİTEYE İHTİYAÇ DUYULMUŞTUR”
“Piyasadaki ticareti ve ekonomiyi et kılan en önemli konulardan biriside rekabettir. Ticaret hayatında daha kaliteli ürün ve hizmet sunabilmek, kullanılan araç ve gereçlerin teknolojik yönden gelişim ve devamını sağlayabilmek yenilikçi ve inovasyonun faydalarından istifade edebilmek ancak rekabetin etkili gücüyle mümkün olabilmektedir. Bu bakımdan ticari hayatta rekabet dışı adil olmayan ve dışlayıcı yaklaşımlardan zarar gören girişimciler haklarını korumak için piyasa üstü bir otoriteye ihtiyaç duymuşlardır.”

“TÜKETİCİ REFAHI KAVRAMINA DAHA FAZLA YER VERİLMELİDİR”
“Türkiye’nin rekabet hukuku ile tanışması yaklaşık olarak 25 yılı geride bırakmıştır. Bu süreçte Rekabet Kurumu’nun görev alanı ile ilgili faaliyetleri azımsanmayacak niteliktedir. Son dönemde özellikle bu kanun çalışması ile önemli bir aşama kaydeden ticaret bakanımız ile rekabet kurumu başkanımıza teşekkür etmek isterim. Önümüzdeki süreçte rekabet kurumu özellikle inovasyon destek olmak adına girişimcilerin önünü açacak şekilde hızlı kararlar alabilmelidir. Ticaret savaşlarının tüketici üzerindeki olumsuz etkilerini gidermek üzere rekabet analizinde tüketici refahı kavramına daha fazla yer verebilmelidir.” 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.