Kırıkkale’nin yöresel lezzetleri tanıtıldı

Kırıkkale’nin yöresel lezzetleri tanıtıldı
 Haber Merkezi
Yahşihan Mesleki Eğitim Merkezi, Türk Mutfağı Haftası'nı geleneksel lezzetlerimizi tanıtan özel bir programla kutladı.

PELİTE TATLISI DAMGALARINI VURDU

Programda protokol üyeleri ve vatandaşlar bir araya gelerek yiyecek içecek bölümü öğrencilerinin hazırladığı birbirinden lezzetli yöresel tatları tatma imkanı buldu. Etkinlikte, Kırıkkale Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Derneği Kırıkale başta olmak üzere meşhur lezzetler arasında yer alan Keskin tava ve tokmak köfte maharetli öğrenciler tarafından hazırlanarak davetlilere sunuldu. Tatlı ihtiyacını karşılamak için de yörede sıklıkla yapılan pelite tatlısı ikram edildi.

kirikkalenin-yoresel-lezzetleri-tanitildi-1.jpg

BU TATLARIN YAŞATILMASI GEREKİR

Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü'nün yaptığı açıklamada, Türk mutfağının zenginliği ve çeşitliliğine vurgu yapılarak bu özel haftanın kutlanmasının önemi vurgulandı. Ayrıca, yiyecek içecek bölümü öğrencilerinin hazırladığı yöresel lezzetlerin misafirlere tanıtılması ve geleneksel tatlarımızın yaşatılması hedeflendiği belirtildi.

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Program, Yahşihan halkı tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Katılımcılar, yöresel lezzetleri tatmaktan ve Türk mutfağının zenginliği hakkında bilgi edinmekten büyük memnuniyet duydular. Etkinlik, Türk mutfağının önemini ve geleneksel lezzetlerimizin korunması gerektiğini hatırlatarak sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.