Kırıkkale’de Üniversitelilere iş imkanı

Kırıkkale’de Üniversitelilere iş imkanı
 Haber Merkezi
Kırıkkale Üniversitesi ve Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu arasında İŞKUR hizmetlerinin kampüste yürütülmesi ve öğrencilere yönelik istihdam olanaklarının sağlanması ve uygulama sahalarının oluşturulması için iş birliği protokolü imzalandı.

YOĞUN BİR KAPASİTESİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Rektörlük Senato Salonu’nda yapılan protokol imza törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferhat Metin, Dr. Öğr. Üyesi Baybarshan Ali Kazancı ve İŞKUR yetkilileri katıldı. Öğrencileri mezuniyet sonrasına hazırlamak için özel ve kamu sektörüyle yapılan proje bazlı iş birliği protokollerinin çok önemli olduğunu ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, “Üniversitemize hoş geldiniz. Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan yoğun programı dolasıyla imza törenimize katılamadı. Rektörümüzün selamlarını sizlere iletmek isterim. İŞKUR’un çok yoğun bir iş kapasitesi olduğunu biliyoruz. Şehrimizde iş istihdamı anlamında yaptığınız güzel işleri takip ediyoruz.”

kirikkalede-universitelilere-is-imkani-2.jpg

YAKLAŞIK 7000 MEZUN VERİYORUZ

“Üniversitemize bir ofisle ve bir personelle destek veriliyor olması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bu ofisin öğrencilerimizin kariyer planları içerisinde çok önemli bir yeri olduğu kanaatindeyiz çünkü öğrencilerimiz mezuniyet sonrasında ne yaşayacaklarını bilemiyorlar. Her sene yaklaşık 7000 mezun veriyoruz. Bu öğrencilerimizin mezuniyet yetkinliklerinin iyi olmasını bekliyoruz. Cumhurbaşkanımız her Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde bizlere güvendiğini ifade ederken artık mezuniyet belgesinin bir kağıt parçası olmaktan çıktığını bunun iyi donanımlarla desteklenmesi gerektiğini belirtiyor.”

ETKİNLİKLERLE DESTEK OLUYORUZ

“Biz de üniversite olarak İngilizcede ‘Micro-credentials’olarak adlandırılan küçük sertifika programlarıyla, müfredatımızla ve çeşitli etkinliklerle buna destek olmaya çalışıyoruz ancak sizlerin Kariyer Merkezimizle yapacağınız çalışmalar öğrencilerimizde ayrı bir farkındalık oluşturacaktır. İş imkanlarının ve istihdam alanlarının tanıtıldığı fuarlara öğrencilerimizi götürmeye ve onları sektörle buluşturmaya önem veriyoruz. İş birliğimizin öğrencilerimize önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

kirikkalede-universitelilere-is-imkani-1.jpg

MESLEKİ DENEYİMLER ARTIRILACAK

İş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferhat Metin, “Üniversite bünyesinde kurulan İŞKUR Kampüs Ofisi’nde İŞKUR’da görevli iş ve meslek danışmanları aracılığıyla öğrencilere işgücü piyasası, kurum faaliyetleri, iş arama becerileri, işverenle mülakat/görüşme teknikleri, özgeçmiş hazırlama gibi konularda bilgilendirme faaliyetlerinde bulunmak; öğrencilerin mesleki deneyimlerinin artırılmasına, teorik bilgilerinin uygulama yapılarak geliştirilmesine yardımcı olmayı amaçlayan işbaşı Eğitim Programı gibi aktif işgücü hizmetlerinden yararlanabilmelerine yardımcı olmak hedeflenmektedir.” dedi. Konuşmaların ardından İŞKUR Kampüs Hizmetlerinin Sunulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferhat Metin tarafından imzalandı. Program, günün anısına fotoğraf çektirilmesi ile sona erdi. İŞKUR Kampüs Ofisi, çok kısa bir süre içinde Merkezi Derslikler binamızda öğrencilerimize hizmet vermeye başlayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum