Kırıkkale’de liselilerden şiir gibi panel

Kırıkkale’de liselilerden şiir gibi panel
Kırıkkale'de Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde panel düzenlendi. Panelde, proje kapsamında okunan yazarların eserleri hakkında bilgiler verildi.

EDEBİYATA ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAMIŞ YAZARLARIN ESERLERİ OKUNUYOR

Panele, Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde görev alan eğitimciler ve projede yer alan öğrenciler katıldı. Konu hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Anadolu Mektebi projesinin önemine değinerek, "Bu proje, öğrencilerimizin milli ve manevi değerlerimizi daha iyi anlamalarına ve bu değerlere sahip çıkmalarına katkı sağlıyor. Proje kapsamında öğrencilerimiz, Türk edebiyatına önemli katkılar sağlamış yazarların eserlerini okuyor ve bu eserler hakkında bilgiler ediniyorlar. Bu panel de, proje kapsamında okunan eserlerin daha iyi anlaşılmasına yardımcı olacak” ifadesinde bulundular.

ESERLER HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ

Panelin moderatörlüğünü yapan öğrenciler proje kapsamında okunan yazarların eserleri hakkında bilgiler verdi. Öğrenciler, "Proje kapsamında, Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç gibi Türk edebiyatına önemli katkılar sağlamış yazarların eserleri okunuyor. Bu panelde, bu yazarların eserlerinden seçmeler sunacağız” dediler.

Panelde, proje kapsamında okunan yazarların eserlerinden seçmeler sunuldu. Eserler hakkında bilgiler veren panelistler, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

eserler-hakkinda-bilgiler-verildi.jpg

ÖĞRENCİLERE BELGE VERİLDİ

Panelin sonunda, panelistlere ve diğer katılımcı öğrencilere belge verildi. Paneli değerlendiren öğrenciler, projenin kendilerini çok faydalı bulduğunu belirterek, "Bu proje sayesinde, Türk edebiyatına önemli katkılar sağlamış yazarların eserlerini daha iyi anladık. Bu eserlerden çok şey öğrendik. Bu projenin devam etmesini istiyoruz." dediler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.