Kırıkkale'de ilkokul öğrencileri kuşlar İçin su kabağından yuva yaptı

Kırıkkale'de ilkokul öğrencileri kuşlar İçin su kabağından yuva yaptı
 Muhabir
Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde ilkokul öğrencileri değerler eğitimi kapsamında sokak hayvanları üşümesin diye küçük evler yaptı. Öğrenciler kuşlar içinse su kabağından yuva yaptılar.

DUYARLILIK VE SORUMLULUK BİLİNCİ ARTIYOR

İlkokul öğrencileri, değerler eğitimi kapsamında gerçekleştirdikleri özgün bir proje ile dikkat çekiyor. Minik yürekler, sokak hayvanları için özel olarak tasarladıkları küçük evlerle ve su kabağından hazırladıkları kuş yuvalarıyla bölgeye damgasını vurdu. Değerler eğitimi, genç nesillerin karakter gelişimi üzerinde önemli bir etki bırakırken, Karakeçili ilçesinde ilkokulu öğrencileri, sadece sınıf içinde değil, çevrelerine ve topluma karşı sorumluluk sahibi bireyler olma yolunda adımlar atıyor. Bu kapsamda, okul yönetimi ve öğretmenlerin rehberliğinde, öğrenciler tarafından gerçekleştirilen projeyle, öğrencilerin duyarlılık ve sorumluluk bilincini artırılması, öğrencilere empati, yardımseverlik ve hayvan sevgisi gibi insanî değerleri aşılamayı hedefliyor.

kirikkalede-ilkokul-ogrencileri-kuslar-icin-su-kabagindan-yuva-yapti-2.jpg

BÜYÜKLERİNİ GURURLANDIRDILAR

Minik öğrenciler, sokak hayvanlarının soğuk kış günlerinde daha iyi koşullarda yaşamalarına katkı sağlamak amacıyla özel olarak tasarladıkları küçük evleri, ilçedeki belirli noktalara yerleştirdiler. Ayrıca, kuşların da rahatça konaklamalarını sağlamak için su kabağından yaptıkları yuvaları ağaçlara asarak kuşlara sıcak bir barınak sundular. Öğrenciler proje sayesinde duyarlılık, yardımseverlik ve hayvan sevgisi gibi değerleri öğrenme becerisi kazanıyor. Öte yandan öğrenciler bu projeleriyle, sadece kendi ihtiyaçlarına odaklanmanın ötesine geçip, çevrelerine duyarlılık göstermeleri ise büyüklerini gururlandırıyor. Karakeçili ilçesi ilkokulu öğrencileri, bu projeleriyle sadece sokak hayvanlarına duyarlılık göstermekle kalmayıp, aynı zamanda çevrelerine ve topluma olan sorumlulukları konusunda da ilham verici bir örnek teşkil ediyorlar. Bu tür etkinlikler, genç nesillerin değerlerle donanmış, sosyal sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunuyor.

kirikkalede-ilkokul-ogrencileri-kuslar-icin-su-kabagindan-yuva-yapti-3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.