Kırıkkale’de ilk hacı kafilesi dualarla uğurlandı

Kırıkkale’de ilk hacı kafilesi dualarla uğurlandı
 Haber Merkezi
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla Kırıkkale’den kutsal topraklara gidecek hacı adayları, dualarla uğurlandı.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde hac farizasını yerine getirecek olan hacı adaylarının kutsal topraklara yolculuğu başladı. Bu kapsamda Kırıkkale'den kutsal topraklara gidecek ilk hacı adaylarına yönelik, İl Müftülüğü koordinesinde uğurlama programı düzenlendi.
Nur camii bahçesinde gerçekleşen program Din görevlisi Murathan Önder’in Kur’an-ı kerim tilavetiyle başladı.

kirikkalede-ilk-haci-kafilesi-dualarla-ugurlandi-2.jpg

SIRADAN BİR YOLCULUK DEĞİLDİR

Akabinde uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü Mustafa Topal, 'Kötü söz söylemeden ve büyük günah işlemeden hacceden kimse, annesinden doğduğu gündeki gibi günahsız olarak (evine) döner.' hadisini hatırlatarak "Hac yolculuğu sıradan bir yolculuk değildir. Bu yolculuk herhangi bir seyahat değildir. Bu yolculuğun adı hac ibadettir.

Şu anki toplantımızda bir ibadettir. Hac yolculuğu boyunca yemeniz içmeniz, konuşmanız, düşünmeniz de ibadettir. O yüzden siz ibadettesiniz, sıradan bir yolculukta değilsiniz. Siz orada Allah’ın misafirlerisiniz. Orada Allah’ın misafirleri olduğunuzu unutmayacaksınız ve ona göre hareket edeceksiniz. " ifadelerini kullandı.

kirikkalede-ilk-haci-kafilesi-dualarla-ugurlandi-1.jpg

HEP BİRLİKTE DUALAR EDİLDİ

Kutsal topraklarda bol bol dua edilmesini tavsiye eden Müftü Topal, "Hac ibadeti süresince dua dilinizden düşmesin. Orada kendiniz için, aileniz için, ülkemizin selameti için, zulüm altındaki Gazze’deki ve Doğu Türkistan’daki kardeşlerimiz için dua edin. " dedi
Hacı adaylarını uğurlamaya gelerek alanı dolduran yüzlerce hacı yakını duygusal anlar yaşadı. İl Müftü Yardımcısı Turan Arslanoğlu’nun yaptığı duanın ardından hacı adayları; ilahiler, telbiyeler, tekbirler ve salavatlar eşliğinde kutsal topraklara doğru yola çıktı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.