Kırıkkale'de 'Güven Manavı' köşesi oluşturuldu

Kırıkkale'de 'Güven Manavı' köşesi oluşturuldu
 Muhabir
Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Değerler Kulübü tarafından anlamlı bir etkinliğe imza atıldı. Görevlisi olmayan ‘Güven Manavı’ köşesi oluşturan kulüp üyesi öğrenciler, hazırladıkları pankartlarla da akranlarına mesaj veriyor.

GÜVEN VE DÜRÜSTLÜK BİLİNCİ AŞILANIYOR

Akranlarına güven ve dürüstlük bilinci kazandırmak için harekete geçen Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Değerler Kulübü öğrencileri okullarında ‘Güven Manavı’ köşesi oluşturdular. Etkinlik kapsamında okul koridoruna kurulan stantta tamamen yerli meyveler satışa sunuluyor. Mevsimlik meyvelerin yer aldığı standa ‘Kimse görmese de Allah görür’, ‘Çöplerimizi çöp kutusuna atalım’, ‘Meyveleri yemeden önce yıkayınız’, ‘Yemekten önce Bismillah sonrası Elhamdülillah’, ‘Arkadaşına meyve ısmarla, sadaka sevabı kazan’ pankartları asılarak öğrencilere manevi mesaj veriliyor.

guven-ve-durustluk-bilinci-asilaniyor.jpg

ÖRNEK UYGULAMA

Değerler Kulübü üyeleri tarafından kurulan ve görevlisi dahi bulunmayan stanttan öğrenciler dilediği gibi alışveriş yapabiliyor. Meyveleri alan öğrenciler ücretini de standa bırakıyor. Okulda uygulanan örnek uygulamayı Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü de sosyal medya hebasından paylaşımda bulunarak takdirlerini iletti. Yapılan paylaşımda “Öğrencilere dürüstlük ve güven bilinci kazandırılıyor. Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde değerler kulübünün hayata geçirmiş olduğu uygulama ile öğrenciler görevlisi olmayan manav köşesinden alışveriş yapıyor, ücretini de anı yerdeki kutuya atıyor” ifadelerine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.