Kırıkkale’de Engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği

Kırıkkale’de Engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği
 Muhabir
Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 2025 yılı 3. dönem engelli ve eski hükümlü hibe desteği proje başvurularının başladığı duyuruldu.

PROJELERE DESTEK VERİLECEK

İl Müdürü Ferhat Metin, yapılan açıklamada, işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarının engelliler ve eski hükümlülere yönelik çeşitli destek projelerinde kullanılacağını belirtti. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferhat Metin; “Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından; engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması, iş bulmalarını sağlayacak destek teknolojileri, korumalı işyeri desteğine yönelik projeler, destekli istihdam projeleri ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verilecektir” dedi.

DESTEKLENECEK PROJELER

Metin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Verilecek desteğin amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmaktır. Aşağıda yer alan Başvuru Rehberlerine göre hazırlanacak projeler kamu ve sosyal tarafların temsilcilerinden oluşan Komisyon değerlendirmesi sonrasında desteklenebilecektir. Desteklenecek projeler;

KENDİ İŞİNİ KURMALARINA YÖNELİK HİBE DESTEĞİ

a -2025 Yılı 3. Dönem Engelli Hibe Desteği Proje Başvuru Rehberi

b-engelli Hibe Desteği Projesi Başvuru Kılavuzu

Kendi işini kurmak isteyen engelliler proje başvurularını, 24 Ekim 2025 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden online olarak yapmaları gerekmektedir. İl Müdürlüğü veya Hizmet Merkezlerine elden veya posta yolu ile yapılacak proje başvuruları kabul edilmeyecektir.

2-DİĞER PROJELER:

a-Altı Proje Türü İçin Proje Başvuru Rehberi

b-Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,

c-Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler,

d-Engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler,

e-Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler.

f -Korumalı işyeri desteğine yönelik projeler.

g-Destekli istihdam projeleri

İL MÜDÜRLÜĞÜNE İLETMESİ GEREK

Metin, Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları projelerini hazırlayıp, 24 Ekim 2025 tarihi mesai saati sona erene kadar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize elden veya posta yoluyla teslim edebilirler. Ayrıca kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülerin projelerini belirtilen tarihe kadar Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü aracılığı ile Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne iletmesi gerek” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.