Kırıkkale'de Cumhuriyet Ormanı oluşturuldu

Kırıkkale'de, Cumhuriyetin 100. yılında "Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes" sloganı ile fidanlar toprakla buluşturuldu.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Kırıkkale Valiliği koordinesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından etkinlik düzenlendi. Kırık köy mevkiinde bulunan ağaçlandırma sahasında düzenlenen etkinlikte, "100. Yıl Cumhuriyet Ormanı" oluşturuldu. Cumhuriyetin 100. yılında "Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes" sloganı ile fidanlar toprakla buluşturuldu. Etkinlik sonunda da katılımcılara fidan hediye edildi.

fidan-1.jpg

Vali Mehmet Makas, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma gününde kurulan ormanların "100. Yıl Cumhuriyet Ormanı" ismini alacağını söyledi. Bir taratan Cumhuriyetin 100. yılını kutladıklarını ifade eden Vali Makas, "Bu sene çok daha özel bir milli ağaçlandırma günü kutluyoruz."

fidan-2.jpg

Çünkü kuracağımız ormanların her biri '100. Yıl Cumhuriyet Ormanları' ismini alacak. Efendimiz (s.a.v.), 'kıyamet dahi kopsa elinizde bir fidan varsa toprakla buluşturun' buyuruyor. Bu da bir manevi görevdir. Bugün fidan dikerek adeta bir ibadet görevini de yapıyor" dedi.

fidan-4.jpg

Orman İşletme Müdürü Atilla Yılmaz ise, "Bugün ülkemizde Cumhuriyetimizin 100. yılı coşkusuyla 2023 farklı sahada fidan dikim etkinlikleri gerçekleştirilecek ve 81 ilimizde 'Cumhuriyet Ormanları' kurulacaktır. Şuanda bulunduğumuz yerde yaptığımız etkinlikte bunun parçasıdır" ifadesini kullandı. Fidan dikim etkinliğine AK Parti Milletvekili Mustafa Kaplan, Garnizon ve Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, il müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

fidan-3.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.