Kırıkkale’de 70 STK’dan İl Genel Meclisi’ne tarihi başvuru
TESCİLLEYECEK TARİHİ BİR ADIMDIR
Sendikalardan eğitim derneklerine, gençlik yapılanmalarından insani yardım kuruluşlarına kadar geniş bir yelpazeyi temsil eden STK’ların ortak girişimi, kentte Filistin meselesine yönelik güçlü toplumsal duyarlılığı ortaya koydu. STK’lar adına açıklama yapan Mustafa İşler, Gazze’de yaşananların artık savaş suçu boyutunu aşarak soykırım niteliği taşıdığını vurguladı. İşler, “İl Genel Meclisimizden, bu insanlık dışı eylemlerin resmi olarak soykırım şeklinde tanınmasını istiyoruz. Bu karar, mazlum Filistin halkının yanında duruşumuzu tescilleyecek tarihi bir adımdır.” ifadelerini kullandı.

FARKINDALIK OLUŞTURULACAK
Sunulan dilekçeyle STK’lar, İl Genel Meclisi’nin konuyu gündemine alarak hukuki ve insani çerçevede değerlendirme yapmasını, İsrail’in eylemlerini kınayan resmi bir karar almasını talep ediyor. STK temsilcileri, böyle bir kararın uluslararası kamuoyunda farkındalık oluşturacağına ve Türkiye’nin konuya ilişkin net duruşunu destekleyeceğine inanıyor.

Kırıkkale İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Ceylan ve siyasi parti temsilcileri, STK’ların duyarlılığından dolayı teşekkür ederek konunun meclis gündemine alınacağını ve gereğinin yapılacağını açıkladı. Dilekçeyi teslim eden STK başkanları ise gösterilen ilgiden dolayı İl Genel Meclisi üyelerine teşekkür ederek sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.