Kaplan açıkladı: “Beyobası Köyü Camii Restore edilecek”

Kaplan açıkladı: “Beyobası Köyü Camii Restore edilecek”
 Muhabir
AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, Beyobası Köyü’nün simgesi haline gelmiş tarihi caminin restorasyonu için yürütülen çalışmaların sonuçlandığını duyurdu.

RESTORASYON İHALESİ TAMAMLANDI

Kaplan, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 30 milyon TL yatırım bedeliyle gerçekleştirilecek restorasyon ihalesinin tamamlandığını belirtti. Tarihi ve kültürel mirasın korunması adına önemli bir adım olan proje kapsamında cami, titiz bir restorasyon sürecinden geçirilerek yeniden ibadete açılacak. Milletvekili Kaplan, “Tarihe vefa, kültüre sahip çıkıyoruz. Girişimlerimiz ve yoğun takiplerimiz sonucunda, Beyobası Köyü Camii en kısa zamanda aslına uygun şekilde yeniden ayağa kaldırılacak” dedi.

kaplan.jpg

BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Kaplan, bu önemli hizmetin hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a, Vakıflar Genel Müdürümüz Sayın Sinan Aksu’ya ve Vakıflar Bölge Müdürümüz Sayın Gökhan Bahçecik’e şükranlarımı sunuyorum. Bu proje, köyümüzün tarihi kimliğini yaşatmak açısından büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı. Restorasyon çalışmaları tamamlandığında, Beyobası Köyü Camii’nin hem bölge halkı hem de ziyaretçiler için önemli bir kültürel ve dini mekân olarak yeniden hizmet vereceği belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.