Kadir Yahşi’den Yiğit Hamza için çağrı!

Kırıkkale’nin SMA Tip-1 hastası Yiğit Hamza Demir için her geçen gün zaman daralıyor. Tedavisi için istenilen miktarın yeterli seviyeye ulaşmadığı Yiğit Hamza için gazeteci Kadir Yahşi çağrıda bulundu.

Demir ailesini evinde ziyaret ederek Kırıkkale’ye çağrıda bulunan Yahşi, “Artık yeter! Bu çocuğun elinden hep birlikte tutalım” dedi.

HEP BİRLİKTE ELİNDEN TUTALIM

Kırıkkale’nin yakından tanıdığı ve yaklaşık iki buçuk yıldır SMA Tip-1 ölümcül kas hastalığıyla mücadele EDEN Yiğit Hamza Demir, ölümle yaşam arasındaki uçurumun kenarında adeta. Kırıkkale Valiliği tarafından verilen ikinci iznin son sürecine girilirken toplanan para dilimi halen yüzde 50 seviyesinde. Geriye kalan yüzde 50’lik dilimin toplanması amacıyla Yiğit Hamza Demir’in evine giderek çağrıda bulunan gazeteci Kadir Yahşi, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini dile getirdi.

kadir-yahsiden-yigit-hamza-icin-cagri.jpg

ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVE HAZIRIZ

Kırıkkale’de bulunan bütün yöneticilere ve siyasetçilere seslenen Yahşi, bu konuda her zaman haber yaptıklarını ve kamuoyu oluşturmaya çalıştıklarını dile getirdi. Yapılan haberlerle birlikte son dönemde desteklerin arttığını dile getiren Yahşi, “Kırıkkale birlik olduğunda bu parayı çok çabuk şekilde toplayabilir. Bütün siyasetçilerimize, bürokratlarımıza ve iş insanlarımıza sesleniyorum. Artık yeter! Bu çocuğun elinden tutma vaktimiz geldi ve geçiyor. Kırıkkale olarak birlik olduğumuzda inanın bu parayı kısa süre içerisinde toplayabiliriz” dedi.

YAŞAMLA ÖLÜM ARASINDAKİ SAVAŞ

Oğlunun elleri arasında eriyip gittiğini ifade eden baba Yunus Demir, her baba gibi çocuğuyla güzel vakitler geçirmenin hayaliyle yaşıyor. Bir umut diyerek gönüllülerle birlikte sahada etkin şekilde yardım kampanya çalışması gerçekleştiren baba Yunus Demir, kısa süre içerisinde şuana kadar yüzde 50 olan oranın yüzde 100’e ulaşmasını temenni ediyor.

HALEN YÜZDE 50 SEVİYESİNDE

Valilik izinli yardım kampanyasında son aylara girildiğini dile getiren Yiğit Hamza Demir, bu sürede yüzde 100 oranına ulaşamazsa toplanan paraların tamamı diğer SMA hastaları çocuklara aktarılacak. Üçüncü kez yeniden Valilik izninin alınması içinse hukuki sürecin başlatılması gerekiyor. Hukuki süreci bekleyecek kadar zamanı olmayan ve adeta saniyelerle yarışan Yiğit Hamza Demir, Kırıkkale ve Türkiye genelinden destek bekliyor. Konserde iş dünyası ve siyaset camiası ile çok sayıda davetli katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.