İl Milli Eğitim’den TEKNOFEST çağrısı

İl Milli Eğitim’den TEKNOFEST çağrısı
 Muhabir
Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü sosyal medya aracılığıyla Kırıkkale eğitim camiasına çağrıda bulundu. Yapılan çağrıda TEKNOFEST’e katılacak öğrenci ve okulların son başvuru tarihini kaçırmamaları uyarısında bulunuldu.

FARKLI KATEGORİLER

Kuruma ait sosyal medya hesabından çağrıda bulunan Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü “TEKNOFEST başvuruları için son başvuru tarihi 20 Şubat 2024 Çip tasarımından kablosuz haberleşmeye, yapay zekadan insansız su altı sitemlerine uzanan ilkokullarda 9, ortaokullarda 13 ve liselerde 30 farklı kategorideki projeler öğrencilerimizin çalışmalarıyla hayat bulacak” ifadelerine yer verdi. Yarışmaya, Türkiye ve yurtdışında öğrenim gören tüm ilköğretim, ortaokul, lise (Açık Öğretim dahil) ve üniversite öğrencileri (Lisans, Önlisans, Yüksek Lisans, Doktora ve Açık Öğretim dahil) ve mezunlarının katılabildiği bildirildi.

YARIŞMANIN AMACI

Eğitim Teknolojileri yarışması, bireylerin sosyal sorumluluk bilincini teknolojik bilgi ve birikimleriyle entegre edip topluma fayda sağlayacak projeler ortaya çıkarmalarını amaçlanıyor. Bu yarışmada formal eğitim öğretimde teknolojinin doğru entegrasyonu ile öğrenmeyi kolaylaştıracak, kalıcı hale getirecek, eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sunacak, yaşanan olumsuzlukların (fiziksel ortam koşulları, pandemi vs) eğitim ve öğretimi aksatması veya olumsuz etkilemesini mümkün olduğunca en aza indirgeyecek eğitimi destekleme amaçlı yerli ve milli ürünlerin geliştirilmesi hedefleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.