Zabıta ekiplerinden şok denetim

Zabıta ekiplerinden şok denetim
Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sorumluluk sahasında bulunan zincir ve yerel alış veriş merkezlerine yönelik denetimler gerçekleştirdi.

RAFLARDA BULUNMASI ÜZÜCÜ
Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri sorumluluk sahasında bulunan 80 Zincir ve Yerel Alış Veriş Merkezine yönelik denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde son kullanım tarihi geçmiş olmasına rağmen raflarda satışına devam edilen ürünleri bulunduran iş yerleri hakkında tutanak tutularak, idari para cezası uygulandı. Zabıta Müdürü Koray Aslan, tarihi geçmiş ürünlerin raflarda satılmasının çok üzüntü verici olduğunu söyledi.

DENETİMLER SÜRÜYOR 
Son kullanım tarihi geçmiş ürün, hijyen, kasa, raf etiket ve gram uyuşmazlığı gibi konularda denetimlerin ara verilmeden sürdürüldüğünü ifade eden Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürü Koray Aslan, “Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı’nın yakın takibi ve talimatları ile Kırıkkale’de zincir marketlere yönelik denetimlerimizi sürdürüyoruz. 80 Alış veriş merkezinde denetimlerimizi gerçekleştirdik, bu denetimlerde maalesef çok fazla ürünün son tüketim tarihi geçmiş olmasına rağmen raflarda olduğunu tespit ettik. Bu durum bizleri de üzüyor” ifadesini kullandı. 

SON TÜKETİMİNE DİKKAT 
Zabıta Müdürü Aslan “Bu şekilde faaliyetlerini sürdüren market ve alışveriş merkezlerine gerekli cezai işlemleri uygulayarak, ürünleri topladık. Denetimlerimiz bundan sonra da sürecek. Her gün yaptığımız denetimler ile halkımızın sağlığını korumaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın bu konuda daha hassas olmaları ve aldıkları ürünlerin son kullanma tarihlerine bakmalarını öneriyoruz” dedi.   Aslan denetimlerde etiket fiyatları ile kasa fiyatları arasında da uyuşmazlık örneklerine rastladıklarını belirterek, bu tür uygunsuzlukların da takipçisi olduklarını sözlerine ekledi. Zabıta ekiplerince toplanan tüketim tarihi geçmiş ürünler ise imha edildi.

Haber: Burak Çalışkan 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.