Yuva Mezarlığı’na sellik yapımı tamamlandı

Yuva Mezarlığı’na sellik yapımı tamamlandı
Kırıkkale Belediyesi, Yuva Mezarlığı’nda yaşanan su baskınlarının önüne geçebilmek adına sel suyu tahliye kanalı yaptı. Yapımı tamamlanan su kanalının 500 metre uzunluğunda olduğu belirtildi. 

40 TONLUK YENİ SU DEPOSU
Kırıkkale Belediyesi, şehrin ikinci büyük mezarlığı olan Yuva Mezarlığı’nda yaşanan su baskınlarını önlemek amacıyla, sel suyu tahliye kanalı yapımı ve mezarlığın en üst noktalarına şebeke suyu ulaşımının sağlaması için su hattı çekimi ile yeni depo kurulumu tamamladı. Ayrıca Kırıkkale Belediyesi tarafından Yuva Mezarlığı içerisine, 40 tonluk yeni bir su deposu kuruldu. 

“İLK ETAPTA HİÇBİR SORUNLA KARŞILAŞMADIK”
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Yuva Mezarlığı’nda yaşanan su baskınlarını önlemek amacıyla yürüttükleri çalışmanın önemine dikkat çekerek, “Yağmurun yağmasını mutlaka arzu ederiz. Ancak, yağış olduğunda mezarlık içerisinde sel baskınlarına neden olmaktaydı. Bunun için yeni su kanalını tamamladık. Geçtiğimiz günlerde yağan yağmurlarda ilk etapta hiçbir sorunla karşılaşmadık” ifadelerini kullandı. 

“MEZARLIĞA ULAŞMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORDUK”
Öte yandan Kırıkkale Belediyesi, Yuva Mezarlığı içerisinde yeni defin alanı oluşturarak, parselasyon çalışmaları yaptı. Yapılan çalışmaları değerlendiren vatandaşlar, memnuniyetlerini dile getirerek, “Her yağışta mezarlıklarımıza ulaşmakta zorluk çekiyorduk, yeni kanalın yapımı çok güzel oldu, mezarlıklarımızın çevresine de düzenleme gelmiş oldu. Özellikle su sıkıntısı yaşıyorduk, yeni yapılan hatlar ile suya da kolay ulaşıyoruz. Yapılan çalışmalardan dolayı Kırıkkale Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandılar.

Haber: Burak Çalışkan


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.