Yumurta üretim sektörü daraldı

Yumurta üretim sektörü daraldı
Yumurta üreticilerinin zor günler geçirdiğini belirten Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, “Civciv üretimi yüzde 21 azaldı.” dedi.

SEKTÖR KÜÇÜLÜYOR
Konuya ilişkin kapsamlı bir açıklama yapan Öztürk, “7,4 milyar liralık üretim değerine sahip yumurta sektörü zor günler yaşıyor. Irak pazarının kapanması, pandemi nedeniyle yaşanan talep düşüşü, döviz kuruna bağlı artış gösteren yem fiyatları başta olmak üzere girdi maliyetlerindeki artışlar ve üretici fiyatlarının maliyetin altında seyretmesi sektörde küçülmeyi de beraberinde getirdi” ifadelerini kullandı.

CİVCİV ÜRETİMİ YÜZDE 21 AZALDI
Yıllık civciv üretiminin yüzde 21 daraldığını belirten Öztürk, “Geçen sene kuluçkaya basılan yumurta sayısı 108 milyon 799 bin adetti. Ancak bu sene civciv üretimi yüzde 21 azaldı ve civciv sayısı 85 milyon 799 bin adede geriledi. Ayrıca, geçtiğimiz sene 40 milyon 523 bin adet üretilen yumurtacı tavuk ise bu sene yüzde 19,9 azalarak 32 milyon 448 bine geriledi.”

80 HAFTALIKKEN ELDEN ÇIKMASI GEREKEN TAVUK 150 HAFTALIKKEN ÇIKIYOR
“Üreticiler para kazanamadığı için üretim maliyetine katlanmıyor. Bu nedenle 80 haftalıkken elden çıkarması gereken tavuğu 110-150 haftalıkken elden çıkarıyor. Bu durum verimi düşürüyor anca üretici zarar etmemek için bunu yapmak zorunda kalıyor.”
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.