YÖK, yükselme ve unvan değişikliği sınavı yapmalı

YÖK, yükselme ve unvan değişikliği sınavı yapmalı
Yasin Pekuz, Eğitim-Bir-Sen olarak, YÖK’e başvurarak, 2022 yılı içinde görevde yükselme ve unvan değişikliği yazılı sınavının merkezî olarak gerçekleştirilmesini ve bu amaçla kamu üniversitelerinden talep toplanmasını istedi

KURUMLARINDAN BİRİNE DE YAPTIRILABİLİR
Pekuz, "Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği’nin “yazılı sınav” başlıklı 12. maddesinde, “Yazılı sınav, kurumlarca yapılabileceği gibi, yükseköğretim kurumlarından birine de yaptırılabilir. Ayrıca, kurumlardan talep edilmesi halinde kurumların yazılı sınavı, Başkanlıkça Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına veya Anadolu Üniversitesine merkezi olarak yaptırılır” hükmü bulunmaktadır” dedi.

GERÇEKLEŞTİRMEKTEN İMTİNA ETMİŞTİR
"Bu çerçevede son olarak 2019 yılında merkezî görevde yükselme ve unvan değişikliği yazılı sınavı yapılmış; o tarihten bu yana merkezî bir sınav yapılmadığı için çok sayıda üniversite, bütçe kesintilerinin de etkisiyle getireceği mali yük gözetilerek sınırlı sayıdaki kadro için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarını gerçekleştirmekten imtina etmiştir. Ancak çok sayıdaki üniversite yönetiminin merkezî görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı beklentisinin bulunmasına rağmen koordinasyon eksikliği ve planlama uyumsuzluğu gibi sebeplerle bu yönde resmî bir girişimde bulunulamamıştır. Diğer yandan, üniversite personelinin de söz konusu sınavların gerçekleştirilmesi ve atamaların sınav sonuçlarına göre yapılması yönünde haklı ve meşru beklentileri bulunmaktadır. Bu nedenle, YÖK’ün 2022 yılı içinde merkezî görevde yükselme ve unvan değişikliği yazılı sınavını gerçekleştirmesi elzemdir” 'dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.