Yerli ve milli tohumlar toprakla buluştu 

Yerli ve milli tohumlar toprakla buluştu 
‘Yerli ve milli tohumun ulaşmadığı çiftçi kalmasın’ projesi kalmasın kapsamında Balışeyh ilçesine bağlı Yenili köyünde ekim yapıldı. 

10 ÇEŞİT ARPA TOHUMU 
İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, beraberinde bir grup heyetle birlikte  ‘Yerli ve Milli Tohumun Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın’ projesi kapsamında, tarla bitkileri merkez araştırma enstitüsü tarafından temin edilen, tamamı yerli ve milli çeşitlerden oluşan, 10 çeşit arpa tohumunu Balışeyh ilçesi Yenili köyünde Ferhat Dağdelen adlı çiftçinin tarlasındaki ekime katıldı. 


MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ
Yerli tohumları çiftçilere tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla 2 İlçe ve 3 köyde önder çiftçilerle birlikte ekimi yapılan, tarla bitkileri merkez araştırma enstitüsü müdürlüğü tarafından tescil edilmiş 9 çeşit buğday ve 10 çeşit arpa gazetekale.com ile bahri Dağdaş araştırma enstitüsü tarafından geliştirilen 10 çeşit buğday ve 2 çeşit arpa ekimleri yapıldı.

GELİŞİM SÜREÇLERİ TAKİP EDİLECEK 
Müdür Yılmaz; amaçlarının yabancı çeşitler ile aynı verime sahip hatta daha iyi verim ve kalitede olan yerli ve milli hububat çeşitlerden bölgemize uygun olanları belirlemek ve çiftçilere tanıtılarak yaygınlaşmasını sağlamak olduğunu belirtti. Bu çeşitlerin gelişim süreçlerini üretim sezonu boyunca takip edeceklerini, hasatlarının çiftçiler ile birlikte yapılacağını ve demonstrasyon sonuçlarının kamuoyuna duyurulacağını söyledi.

Haber: Burak Çalışkan 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.