Yeni otoyol, 25 Ağustos’ta ihaleye çıkıyor 

Yeni otoyol, 25 Ağustos’ta ihaleye çıkıyor 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Kırıkkale-Delice yolunun 25 Ağustos'ta ihalesinin gerçekleştirileceğini söyledi.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR
Karaismailoğlu, "Fiber altyapının geliştirilmesi için yatırımlara devam ediyoruz. Fiber altyapımız şu an yaklaşık 470 bin kilometreye çıktı, tabii ki yeterli değil. Onu geliştirmemiz lazım ama bir taraftan da ortak altyapı konusunda da hem sektör hem de işletmeciler bazında çalışmalarımız devam ediyor. Türk Telekom'un yeniden yapılanması konusunda da ortak altyapı gündemimizde olan önemli işlerden bir tanesi." diye konuştu. Karaismailoğlu, 5G'ye yerli ve milli olarak geçme çabası içinde olduklarını belirterek, "2023 içinde 5G ile ilgili önemli adımlar atmak üzere çalışmalarımızı devam ettiriyoruz." ifadesini kullandı.
 

BÜYÜK PROJELERE İMZA ATILIYOR 
Karayolları Genel Müdürlüğünün yap-işlet-devret (YİD) projelerinin geçiş ücretlerinin ihale sözleşmesi ve şartnamesi doğrultusunda belirlendiğini anımsatan Karaismailoğlu, yüklenicilerin de tekliflerini buna göre hazırladığını vurguladı. Karaismailoğlu, büyük projeler kapsamında 25 Ağustos'ta Antalya-Alanya yolunun YİD olarak ihalesinin yapılacağına işaret ederek, Ankara-Kırıkkale-Delice yolunun da 25 Ağustos'ta ihalesinin gerçekleştirileceğini söyledi. Karaismailoğlu, büyük projeler kapsamında daha çok demir yolu ağırlıklı yatırım dönemine girdiklerini bildirdi.
 

350 KİLOMETRE HIZA İMKAN TANIYOR
Ankara-İstanbul hızlı tren hattında ulaşım süresinin kısaltılması için Bilecik kesimindeki imalatların devam ettiğine dikkati çeken Karaismailoğlu, "Orada hızlar düştüğü için 4 saati buluyor. Bilecik'teki tünel imalatlarımız 2024'e doğru bittiğinde seyahat süresi İstanbul hattında 3,5 saate kadar düşecek. Ayrıca, Ankara ve İstanbul arasında 350 kilometre hıza imkan tanıyan çok yüksek hızlı tren çalışmamız da bir taraftan devam ediyor. Onun YİD olarak yapılması için fizibilitelerimiz sürüyor. Yavuz Sultan Köprüsü'nden geçecek Gebze-Çatalca hızlı tren hattında ihale süreçlerimiz devam ediyor." 
 

Kaynak: AA
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.