Yahşihanlılara ücretsiz diyetisyen hizmeti

Yahşihanlılara ücretsiz diyetisyen hizmeti
Yahşihan Belediyesi, vatandaşların sağlığını korumak ve dengeli beslenmelerini sağlamak amacıyla ücretsiz diyetisyen hizmeti başlattı.

OBEZİTEYLE MÜCADELENİN YOLU 
Sosyal ve kültürel alanda çalışmalarını aralıksız şekilde sürdüren Yahşihan Belediyesi, bünyesinde oluşturduğu ‘Diyetisyenlik’ bölümü ile kilolarıyla başı dertte olan kişilere ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyor. Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ın talebi üzerine obeziteyle ve buna bağlı oluşabilecek kronik hastalıklarla gazetekale.com mücadele etmek ve vatandaşların sağlıklı beslenmeleri amaçlanıyor. Bu kapsamda Beslenme ve Diyet Uzmanı Münevver Kanık, Yahşihan’da yaşayan vatandaşların sağlıklı şekilde kilo vermeleri için destek oluyor. 

ENGELLİ VATANDAŞLAR DA UNUTULMADI 
Belediye tarafından tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirilen bu diyetisyenlik hizmeti kapsamında engelli vatandaşlarda unutulmadı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nde (KAÇEP) ile Yahşi Masa’ya ulaşarak başvuru yapan bireylere de yardımcı oluyor. Beslenme programları hakkında bilgi veren Kanık, “Kilo vermek için bize başvuran vatandaşlarımızın detaylı vücut analizlerini ve varsa mevcut hastalıklarını göz önünde bulundurarak kişiye özel beslenme listesi oluşturuyoruz.” 

DOĞUM YAPAN ANNELERİN EVLERİNE GİDİYORUZ 
Kanık, “Hastamız, belirlenen ideal kilosuna ulaşana kadar haftalık takibini yapıyoruz. Bu takiplerde uygulanan diyet programını devamlı olarak güncelliyoruz. Diyet ile birlikte egzersiz programları önererek daha sağlıklı kilo vermelerine yardımcı oluyoruz. Bununla birlikte yeni doğum yapmış annelerimizin süt veriminin artırılması ve bebek beslenmesi noktasında da kişilerin evlerine giderek ücretsiz eğitimler veriyoruz. Kilolarından kurtulmak isteyen herkesi belediyemize başvuru yapmalarını istiyoruz.” 

SAĞLIKLI VÜCUDA KAVUŞACAKLAR 
Yahşihan’da vatandaş odaklı hizmetlerinin artarak devam ettiğini dile getiren Türkyılmaz, bu projenin hem ilçe halkına hem de belediye personeline yönelik uygulandığını dile getirdi. Sağlıklı bir yaşamın herkes için önemli olduğuna dikkat çeken Türkyılmaz, “Halkımızın fazla kilolarından kurtulması amacıyla bizlerde belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. İnşallah bu projemiz kapsamında Yahşihan’da fazla kilolara sahip olan bütün vatandaşlarımız sağlıklı bir vücuda kavuşacaklardır” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir

 

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.