Yahşihan’da eski mezarlar Acısu’ya taşındı

Yahşihan’da eski mezarlar Acısu’ya taşındı
Yahşihan ilçesine yapılacak olan Yeni Merkez Camisinin çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, eski cami bahçesinde bulunan merhumların kabristanları ailelerinin rızası dâhilinde Acısu Mezarlığı’na nakledildi.

DEFİN İŞLEMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ 
Yahşihan’ın çok eski camilerinden olan merkez camisinde Yahşihan ilçesinin önde gelen ailelerinden 11 kişinin kabristanı bulunuyordu. Yeni Merkez Camisi yapımını devam ederken mevcut 11 kabristan yine Yahşihan ilçesinde bulunan Acısu Mezarlığı’na nakledildi. Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz tüm ailelerimizin rızası alınarak defin işlemlerinin gerçekleştirdiklerini belirtti. 

ALLAH MEKÂNLARINI CENNET EYLESİN
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz yapmış olduğu açıklamasında, “İlçemize yapacak olduğumuz Yeni Merkez Camimizi daha büyük bir yapıya kavuşturmak için çalışmalarımız devam ediyor. Yahşihan Merkez Camimizde bulunan ilçemizin değerleri olan merhumlarımız Müderris Mehmet Efendi, Veli Gördebil, H. Tevhit Kutay, Arap Hoca, Mustafa Efendi, Hüseyin Efendi, H. Hazım Efendi, Mehmet Ağa, Mahir Kutay, Ömer Hoca ve Sait Kutay’ın kabristanlarını yapmış olduğumuz mevlid programı beraberinde ailelerinin onayları ile Acısu Mezarlığımıza naklini gerçekleştirdik. Allah mekânlarını cennet eylesin.” İfadelerini kullandı.

Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.