Yahşihan’a müjde! Yeni su kaynağı bulundu

Yahşihan ilçesi Alaaddin Mahallesi’nde yapılan sondaj çalışmalarında yer altı suyu bulundu. Başkan Türkyılmaz, Milletvekili Öztürk ile beraber bölgeye giderek konu hakkında açıklama gerçekleştirdi.

“KIRIKKALE ASLA YALNIZ DEĞİL”
Su bulunan bölgeye gidip incelemelerde bulunan Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk yapmış olduğu açıklamasında, “Bu geçtiğimiz yaz döneminde Yahşihan’da bir su sıkıntısı yaşanmıştı. Ondan sonraki süreçte belediye başkanımız Osman Türkyılmaz Bey bir su arayışına girerek bunun için çok yönlü bir çalışma başlattı. Bizlerden de yardım istediler ve İller Bankası’ndan 2 milyon civarında bir desteği Yahşihan Belediyesi için temin ettik. Başkanımız, o bulunan destekle yeni bir su keşfettiğini söyledi. Dolasıyla bizlerde bugün buradayız. Yahşihan için hayırlı olsun. İnşallah bundan sonra Yahşihan’da su kesilme sıkıntısı yaşayamayız. Bu su depoya ana depoya depolanacak. Sular kesildiği zaman ana depodan bütün Yahşihan’ın hizmetine sunulacak ve artık Yahşihan bundan sonra susuz kalmayacak diye umut ediyorum. Yahşihan ve Kırıkkale asla yalnız değil bizler varız.” İfadelerini kullandı.

“ÇALIŞMALARIMIZ TÜM HIZIYLA DEVAM ETMEKTEDİR”
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz yapmış olduğu açıklamasında, “Su kesintilerine kesin çözüm için başlatmış olduğumuz sondaj çalışmalarımız da ilk kuyumuz nihayet sonuçlanmıştır. Su şehrinde susuz kalmak kadarda sıkıntılı bir süreç yoktu. O gün süreçte de sağ olsun vekilimiz Sayın Halil Öztürk destek vermişti. Daha sonra bunun kesin bir çözümünü bulalım dedi. Bizde kolları sıvadık. Bu ikinci su buluşumuz. Beş litre bir bulmuştuk saniyede, şu anda da saniyede 25 litre su akmakta. Yahşihan ilçesi saniyede 115 litre su tüketiyor. Kendi öz su kaynaklarımızın litresi de işte kendi bulduğumuz eski Belediye Başkanlarımızdan Sayın Şefik Güneşer’in bulduğu. Bugün sayın vekilimizin bulduğu ve burada ilk defa basına tanıttığımız suda da toplamda 65 litre. Buradan üç kilometre yukarı doğru basacağız oradan halka dağıtacağız. Açtığımız ilk kuyumuzu depolarımıza suyu vermek için planlamalarımız yapılmakta olup, ilçemizin tamamını kapsayan su içinse çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.” 

“İLÇEMİZİ SU SORUNUNDAN KURTARACAĞIZ”
Türkyılmaz, “Ayrıyeten sayın vekilime çok çok teşekkür ediyorum enerji tasarrufu adı altında da güneş enerjili bir sistem kurduracak bize. Gerçekten hem maliyetleri düşürme telaşındayız hem de insanları susuz bırakmama telaşındayız. Geçen sene yazın biliyorsunuz çok zorluklar yaşadık. Kırıkkale’de patlayan bir altyapının hatasını Yahşihan çekti. Ben hep şunu söylüyorum. Kırıkkale hapşırıyor, Yahşihan nezle oluyor su konusunda. Artık ilçemiz nezle değil. Sayın vekilim bugün bize vitamin verdi. Allah vekilimden razı olsun bizi büyük bir yükten kurtardı. Bir kırk litreye daha ihtiyacımız var. Çalışmalarımız devam etmekte. Sular birliğiyle ilişiği kesmeyeceğiz ama daha az almaya gayret sarf edeceğiz. Siz kıymetli vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi bulduğumuz kendi sularımızla ilçemizi su sorunundan kurtaracağız. Milletvekilimiz Sn. Halil Öztürk’e büyük desteklerinden dolayı, bizleri yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.