Yahşihan’a domates kurutma tesisi kuruluyor 

Yahşihan’a domates kurutma tesisi kuruluyor 
Üretken belediyecilik mantığıyla sürekli olarak hizmetlerine devam eden Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, tarımda devamlılığı sağlamak adına çiftçilerin tarlalarını atıl durumundan çıkarıp kazanç elde etmeleri v

YURT DIŞINA İHRAÇ EDİLECEK
Üretken belediyecilik mantığıyla sürekli olarak hizmetlerine devam eden Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, tarımda devamlılığı sağlamak adına çiftçilerin tarlalarını atıl durumundan çıkarıp kazanç elde etmeleri ve vatandaşlara iş istihdam alanı yaratmak amacıyla güzel bir projeye imza attı. Türkyılmaz, Yahşihan’a domates kurutma tesisi kurulması için Asya Sara Anonim Şirketi ile protokol imzaladı. Kurutulduktan sonra yurt dışına ihraç olacak olan domatesleri Yahşihan belediyesi çiftçilerden alma garantisi de sunacak. Kırıkkale ve Yahşihan’da çalışmak isteyen ev hanımlarına iş imkânı sunarken atıl durumda olan tarla sahiplerine de kazanç elde etme olanağı sağlayacak. Geçtiğimiz yıl atıl bir tarlaya çörek otu ekip tüm hanelere dağıtan Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, bu sene de elde edilen domates kurularından 100’er gr şeklinde evlere gönderecek. Yahşihan ilçesi için büyük bir proje olan domates kurutma tesisi sayesinde büyük oranda işsizlik önlenmiş olup, yurt dışına ihraç edilen mahsuller sayesinde kazanç elde edilecek.

BELEDİYE ALMA GARANTİLİ 
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz yapmış olduğu açıklamasında, “Üretken belediyecilik yolunda hizmetlerimize devam ediyoruz. Tarımda devamlılığı sağlamak adına çiftçilerimizin tarlalarını atıl durumundan çıkarıp kazanç elde etmeleri ve vatandaşlarımıza iş istihdam alanı yaratmak amacıyla güzel bir projeye imza attık. Asya Sara Anonim Şirketi ile ortaklaşa çıktığımız bu yolda ilçemize domates kurutma tesisi kuruyoruz. Kurutulduktan sonra yurt dışına ihraç olacak olan domateslere belediyemiz mahsulleri çiftçilerden alma garantisi de sunuyor. Bu projeyle üretim aşamasında hâlihazır iş sahibi olmayan vatandaşlarımızın yanı sıra özellikle çalışmak isteyen ev hanımlarına iş imkânı sağlanacak. Geçtiğimiz sene de arazilerimizi atıl bırakmamış çörek otu ekimi gerçekleştirmiştik. Yine kendimizin ürettiği çörek otlarını ilçemizdeki bir kısım evlere dağıtmıştık. Bu sene de üretip kuruttuğumuz domatesleri 6 bin haneye 100’er gram paketlenmiş şekilde dağıtacağız. Şimdiden projemizin ilimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

İŞSİZLİĞİ AZALTMAK ADINA GÜZEL BİR PROJE
Asya Sara Anonim Şirketi sahibi Ali Osman Saydam yapmış olduğu konuşmada, “Bu proje sayesinde hem Yahşihan ilçesi hem de Kırıkkale ilimiz domates üretimini yani çiftçilerimizin tarlalarının ve arsalarının atıl durumundan çıkarılıp kendilerine gelir etmeleri için böyle bir proje hazırladık. Bunu da başkanımıza sunduk. Sağ olsun kendisi bizi kırmadı. Hem domates ekeceğiz, hem köylü ve Kırıkkale halkına iş imkânı sağlayacağız. Çalışmak isteyen ev hanımları olur, gençler olur burası vardiyalı bir sistemde çalışacak. Onlara da iş imkânı sağlayarak çalışma olanağı sunacağız. Bu kurutulan domatesler dış ülkelere ihraç edilecek. Hem Yahşihan adını duyurmak üzere hem de Yahşihan’da bulunan işsizliği azaltmak adına Başkanımız Sayın Osman Türkyılmaz’a böyle bir proje sunduk o da kabul etti. Kendisine teşekkür ediyoruz. Hayırlı olur inşallah” dedi.
Haber: Ahmet Gökdemir  
 


6228bda50c4cf.yahsihana-domates-kurutma-tesisi-kuruluyor1.jpg

6228bda5461ab.yahsihana-domates-kurutma-tesisi-kuruluyor2.jpg

6228bda61e2b1.yahsihana-domates-kurutma-tesisi-kuruluyor4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.