Yahşihan’da öğrencilere büyük destek

Yahşihan’da öğrencilere büyük destek
Yahşihan ilçesinde “Uzaktan da olsa eğitime engel yok” projesi kapsamında Yahşihan Kaymakamlığı, Yahşihan Belediyesi ve Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde öğrencilere tablet, masa, sandalye ve hijyen seti dağıtıldı.

TABLET, MASA, SANDALYE VE HİJYEN SETİ DAĞITILDI
Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ve Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’in katıldığı programda daha iyi eğitim almaları için ihtiyacı olan öğrencilere tablet, masa, sandalye ve hijyen seti dağıtıldı. Şehit Osman Yıldırım İlköğretim Okulunda gerçekleşen program koronavirüs tedbirlerine uyularak yapıldı. Seçilmiş öğrencilere tek tek tablet, masa, sandalye ve hijyen seti dağıtılırken, canlı derse katılıp programa gelemeyen öğrencilerin hediyelerini aileleri teslim aldı.

EĞİTİME ULAŞMAK İÇİN 18 KM YÜRÜRDÜK
Düzenlenen programda konuşan Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz yapmış olduğu açıklamasında, “Sizleri görünce çocukluğum aklıma geldi. Ben yaylada büyüdüm. Özellikle lise yıllarımda eğitime ulaşmaya çalışmak için 18 km yürüyerek gelip giderdik. Bu günümüze dönüp baktığımızda alınan eğitim, okuyanı, çalışanı bir yerlere getiriyor. Sayın Kaymakamım ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün önderliğinde almış olduğumuz bu tabletler öğrencilerimize çalışma azmi verir. Örnek olarak kabul ederseniz bende buradayım. Elimden geldiği kadarıyla eğitiminizde, öğreniminizde maddi manevi burada yanınızda olduğumu bildirmek istiyorum. Eğer azmederseniz ve çalışırsanız gayret ederseniz inanın önünüzde hiçbir engel yok. Son dönemlerde eğitime ulaşılabilirlik, eğitimdeki bu kalite hiçbir zaman olmadı. Sayın Kaymakamım başta olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, öğretmen arkadaşlarım, sosyal yardımlaşmadaki eski mesai arkadaşlarım da inanıyorum ki aynı özveriyle çalışıyorlar. Ben sizden sadece biraz daha gayret bekliyorum. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

YOKUŞTA AKMAYAN TER, İNİŞTE GÖZYAŞI OLUR
Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu yapmış olduğu açıklamasında, “Benim bu hayatta bir felsefem vardır. Yokuşta akmayan ter, inişte gözyaşı olur. Bu çalışmak demek. Çalışmak zorundayız. Biz idarecilere düşen görev de sizler çalışırken dünyadaki bütün çocuklar gibi aynı şartlarda, aynı koşullarda her şeye, bütün istediğiniz bilgiye ulaşabilmenizi sağlamak. Bizim derdimiz bu. Kırıkkale Valimiz önderliğinde bu proje başlayınca biz de neler yapabiliriz diye düşündük. Vakfımızdan bir kısmını alırız, belediyemize gideriz. Yahşihan Belediye Başkanımız Sayın Osman Türkyılmaz bizi hiçbir konuda kırmaz dedik ve sağ olsun bizi kırmadı. Bir de hayırseverlere gideriz. Sonra bir şey fark ettik. Evlere gittiğimizde çocuklarımızın çalışma masasının olmadığını fark ettik. Yerlerde çalışıyorlar, sandalyeleri yok. Birtakım ihtiyaçları var ve en önemlisi bilgiye ulaşabilecekleri internet ağları yok. Özellikle köylerde, Yahşihan’ın belirli bölgelerinde biz bunu açıkça gördük. Sonra Sayın Belediye Başkanımız sağ olsun onunla iş birliği yaptık”

DESTEK VEREN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM
Uzunoğlu; “Yahşihan merkezde belirli alanlara interneti getirdik. Apartmanların içerisine interneti soktuk. Köylerimize uydudan interneti getirdik. Şu anda yedi köyümüzün yedisinde de uydudan internet var artık. Hiçbir bağlanma sorunları kalmadı. Onun için bizim hedefimiz ne çocuklarımızın bilgiye ulaşması, öğretmenlerini dinlemesi. Okullar açıldı, bana dediler ki hangi sınıflardan başlayacağız. İlk önce 8. ve 12. sınıflardan başlayın dedim. Arkadaşlar bunun temel sebebi şudur. 8. ve 12. Sınıflar Yahşihan’ımızın geleceği olacaklar ve sizin de bildiğiniz üzere zor bir süreçten geçiyoruz. Eğitimleriniz istemediğimiz halde aksadı maalesef. Ama aynı zamanda öğretmenlerimiz de ders vermek için mücadele ediyorlar. Canlı dersler yapıyorlar. Sizin mutlaka bilgiye ulaşmanız lazım. Öğretmenleri dinlemeniz lazım. Bunun için tabletleri aldık. Rahat çalışabilmeniz için çalışma masalarını aldık. Dün bir toplanda Kırıkkale hakkında ilginç bir bilgi vardı. Evde oturan çocuklar, okula giden çocuklara göre yüzde 80 oranında daha fazla korona virüse yakalandılar. Tabletlerinizi iyi kullanın. Öğretmenlerimiz canlı derslere devam ediyorlar. Ama lütfen ortak kullanım alanlarında maskeye ve mesafeye dikkat edelim. Bu projede emeği olan başta Sayın Belediye Başkanımız Osman Türkyılmaz, Sosyal Yardımlaşma Vakfında bulunan özellikle Demet Hanım, Milli Eğitim Müdürlüğündeki Hasan bey ve ekibi, kaymakamlıkta bulunan proje ekibimizin çok büyük emekleri var. Hepsine teşekkür ediyorum. Ayrıca bağışçılarımıza da teşekkür ediyorum. Hedefimiz mümkün olduğu kadar çok çocuğa tablet ve çalışma masası ulaştırmak. Ekonomik açıdan durumu iyi olan ailelere vermedik. Sayın belediye başkanımızda tablet dağıtımında bulunarak bizim projemize destek oldu. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.