Yağışlar gitti, sıcaklar geliyor!

Yağışlar gitti, sıcaklar geliyor!
Tarım ve Orman Bakanlığı Acil Durum Yönetim Merkezi tarafından yapılan son hava tahmin raporlarına göre Kırıkkale’de haftalar boyunca süren sağanak yağışın sona erdiği belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Acil Durum Yönetim Merkezi tarafından yapılan son hava tahmin raporlarına göre Kırıkkale’de haftalar boyunca süren sağanak yağışın sona erdiği belirtildi.

ETKİSİNİ KAYBETTİ

Konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Hava sıcaklıklarının bu hafta sonuna kadar artacağı ve ülke genelinde mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Yaklaşık iki haftadır yurdumuzun büyük bir bölümünde ve özellikle iç kesimlerde gök gürültülü sağanak yağışlara neden olan sistem hafta sonu beklentilere uygun olarak etkisini kaybetti.”

AZ BULUTLU VE AÇIK GEÇECEK

“Yurdumuzun doğu kesimlerinin bu hafta sonuna kadar Basra alçak basıncının, Kuzey kesimlerinin ise Karadeniz üzerinde bulunan yüksek basıncın etkisinde kalması beklenmektedir. Bu nedenle bu hafta boyunca Trakya ile yurdun kuzeydoğu kesimlerinde (Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğu kesimlerinde) kısa süreli yerel sağanak geçişleri meydana geleceği diğer yerlerde ise havanın genellikle az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.”

DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMALIDIR

“Bu hafta boyunca hava sıcaklıklarının ülke genelinde artacağı ve mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Ancak hafta sonunda Cuma gününden itibaren Karadeniz üzerinden gelmesi beklenilen serin ve yağışlı sistem ile birlikte mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının azalacağı ve mevsim normalleri seviyesine ineceği bekleniyor. Marmara, Ege ve Akdeniz’in kıyı kesimlerinde yüksek sıcaklık ile birlikte yüksek nem de beklenmektedir. Bu durum hissedilen sıcaklıkların yüksek olmasına neden olacağından meydana gelebilecek sıcak çarpması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.