Veteriner Fakültesine yeterli ruhsatı verildi

Veteriner Fakültesine yeterli ruhsatı verildi
Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi teşhis ve analiz laboratuvarına, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü 'yeterli' ruhsatı verildi. 

İZİN RUHSATI TÖRENLE TAKDİM EDİLDİ
Teknik imkânları ve Hayvan Hastanesi ile Kırıkkale ve bölgesinde hayvan sağlığı hizmetlerine önemli katkılar sağlayan Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde yer alan Teşhis ve Analiz Laboratuvarına, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından verilen çalışma izni ruhsatı törenle takdim edildi.  Veteriner Fakültesinde düzenlenen ruhsat takdim törenine Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Erat, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

CİDDİ MANADA FAYDA SAĞLAYACAK
Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, laboratuvarın ve laboratuvarda verilecek hizmetlerin bölge, Kırıkkale ve ülke hayvancılığı için önemli katkıları olacağını belirtti. Sırrı Yılmaz konuşmasının devamında  “Öncelikle bu laboratuvarın yapılmasında emeği geçenlere şükranlarımı ifade etmek istiyorum.  İlimiz, 43 ilin hayvancılığının, hayvanlarının sirküle olduğu bir noktada ve dolayısıyla hayvan sirkülasyonunun en yoğun olduğu illerden biriyiz.  Hayvan hastalıkları açısından bu 43 ilin kavşağında bulunmamızın riskini üzerimizde taşıyoruz.”

KUZULARDA CİDDİ MANADA KAYIPLARIMIZ OLUYOR
“Bu laboratuvarın desteğiyle yayılma ihtimali olan hastalıkların kısa bir sürede teşhisi,  analizi mümkün olacak.  Ülkemizde teşhisi zor hastalıklardan ötürü çok yaygın bir şekilde buzağı ve kuzularda ciddi manada kayıplarımız oluyor.  Laboratuvarın vereceği destek ile inşallah hastalıkları kısa bir sürede teşhis ederek uygun tedavilerle hayvan kayıplarımızın önüne geçmiş olacağız.  Projede emeği olan herkese teşekkür ediyorum.  Laboratuvarın ülkemiz hayvancılığına ciddi manada bir fayda sağlayacağına, katkı vereceğine eminim.  Bu konuda hiçbir tereddüdümüz yok.  Çalışan arkadaşlarımıza başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum."

DAHA GÜÇLÜ BİR ALTYAPIYLA YAPMIŞ OLACAĞIZ
Tarım ve Orman Bakanlığının, Veteriner Fakültelerindeki teşhis ve analiz laboratuvarlarının raporlama ve teşhis işlemlerinin resmiyet kazanması için ruhsatlandırma şartı istediğini belirten Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Erat, “VEDEK tarafından fakültemizde yapılan akredite sürecinde istenilen şartlardan birisi de ruhsatlandırmaydı. İl Müdürlüğünden ve Bakanlıktan gelen yetkililer laboratuvarlarımızı inceledikten sonra ruhsatlandırdı. Süreçte emeği geçen akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum. Sadece Kırıkkale’ye değil, bölge illerine de hizmet veren bir Veteriner Fakültesiyiz. Çevre illerden gelen hastalarımızın teşhis ve tedavisini bu şekilde daha güçlü bir altyapıyla yapmış olacağız. Hepimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

GÜZEL KATKILAR SAĞLAYACAK
Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan,  Türkiyede ki kurumların birbirleriyle uyumlu ve eşgdüdümlü bir şekilde çalışmalarının büyük bir önem arz ettiğini, Üniversitenin farklı kurumlarla ilimize ve bölgeye katkı sağlayacak birçok işbirliği çalışmasını yaptığını belirterek,  “Hayvan varlığımızın sayısını artırabilmemiz için öncelikle hayvanların sağlıklı bir şekilde doğmalarını ve büyümelerini sağlamalıyız. Bu noktada hastalıkların teşhisi, tedavisi ve analizleri önem taşıyor. Bunun için de akredite olmuş laboratuvarlar gerekiyor. Öğrencilerimizin akredite laboratuvarlarda çalışması, hastalarımızın analizlerinin burada yapılabilmesi Üniversitemiz adına bir değerdir. Benim için her şeyden önemlisi kurumların uyum içinde eşgüdümlü çalışmasıdır. Bu çalışmalar kurumumuza,  personelimize, paydaş kurumlara ve ilimize güç verdiği gibi diğer şehirlere de örnek teşkil ediyor. Ben süreçte emeği geçen akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize, Sırrı Bey’in nezdinde Sayın Bakanımıza, İl Müdürlüğü ve Bakanlık personeline teşekkür ediyorum. İnşaallah burada yapacağımız çalışmalar öğrencilerimizin yetişmesinde ve hayvan sağlığının korunmasında güzel katkılar sağlayacaktır. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, başarılı bir öğretim yılı diliyorum” şeklinde konuştu.

TAKDİM TÖRENİNİ ARDINDAN
Konuşmaların sonrasında Veteriner Teşhis ve Analiz Laboratuvarı Çalışma İzni belgesi, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz tarafından Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Erat’a verildi. Takdim töreninin ardından Teşhis ve Analiz Laboratuvarı ile diğer laboratuvarlar, Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri eşliğinde gezildi.  Veteriner Fakültesinde düzenlenen Ruhsat Takdim Törenine Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Erat, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.

Haber: Burak Çalışkan
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.