Varlı, “TSO ile devleti barıştırdık”

Varlı, “TSO ile devleti barıştırdık”
Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, oda üyeleri ve gazetecilerle bir araya geldi.

KASIMDA SEÇİM YAPILACAK
Kırıkkale TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, oda üyeleri ve basın mensupları ile akşam yemeğinde bir araya geldi. 2022 Kasım ayında Ticaret ve Sanayi Odası’nın başkanlık seçimi olacağını belirten Varlı, yeni dönem için vaatlerde bulundu. 

“SORUMLULUKLARIMIZIN TAMAMINI YERİNE GETİRDİK”
Görevde bulundukları 6 buçuk yıllık süre içerisinde sorumluluklarının tamamını yerine getirdiklerini belirten Varlı, “Kasım ayında TSO’nun yeni seçimi yapılacak. Biz bu 5 yılı dolu dolu geçirdik. Öncesinde 1 buçuk yıllık ara dönemi tamamladık. O ara dönemimizde ülkemizde darbe girişimi gibi tuhaf şeyler oldu. Oda ile devleti barıştırma noktasında ciddi bir görev üstlendik. Bu görevi de başarı ile tamamladığımıza inanıyorum. Biz ikinci dönemimizde sorumluluklarımızın tamamını yerine getirdik.”

“BİZ ODAYI KURUMSAL HALE GETİRDİK”
Pandemi döneminde bile durmadan çalıştıklarını ifade eden Varlı, “Biz odayı kurumsal hale getirmeye çalıştık ve başardık. Pandemi döneminde görevimizin başında olduk. Kurumlar esnek çalışma modeline geçerken, biz geçmedik. TSO’nun sosyal sorumluluk projeleri var ve bu projelerde aksama yaşanmadı. Sosyal sorumluluk projelerinde elimizden geleni yaptık.” dedi.

“EN BÜYÜK SORUN ARA ELEMAN”
Ara eleman sorununu çözeceklerini belirten Başkan Varlı, “Ülkemizin ve şehrimizin en büyük sıkıntılarından biri her sektörde ara eleman açığının olması. Bizler de dedik ki; ‘biz bu noktada bu ara eleman açığına nasıl bir çözüm bulabiliriz? Çünkü biz netice itibariyle bir odayız yani. Bunu bir sorumluluk olarak kabul ederek, metal sektörü üzerinde ara eleman yetiştirecek bir proje geliştirdik. Bu projenin Ahiler Kalkınma Ajansı’na sunduğumuzda bundan 2 yıl önce sanayi alanında projemiz 1. seçilerek o günün şartlarında 2 milyon TL hibe destek aldı. Bu hibe destekle biz de bir okul yaptık. Mesleki Eğitim Merkezi yani ara eleman yetiştirecek bir yer. Bu projemiz gelişti, hibe desteğimizi aldık. Bugün itibariyle projeyi tamamen bitirdik ve faaliyete geçti. Yahşihan’a 850 metrekare kapalı alana sahip bir atölye kurduk. Bu alanda ara eleman yetiştireceğiz. Burada eğitim şartı aramıyoruz, cinsiyet ayrımı yok, yaş sınırı yok.” ifadelerini kullandı.

“ŞİRKETLERİMİZ ÜÇÜNCÜ NESLE ULAŞAMIYOR”
Aile şirketlerinin üçüncü nesle ulaşamadığı belirten Varlı, “Kırıkkale’de aile şirketlerimiz yaşamıyor. Birinci nesil çalışıyor, çabalıyor ortaya bir şirket çıkarıyor ama ikinci nesilde zafiyetler başlıyor. Aile şirketlerimiz üçüncü nesle ulaşamıyor. Bir diğer sorunumuz ise birlikte çalışamıyoruz. Bizim de bu konuda bazı projelerimiz var. Bu projenin de bazı kuralları var. Örneğin 1 kişi sadece 5 hisseye sahip olabilecek, aile içi hariç devir yasak olacak, 1 hisse 100 bin lira olacak. Bu projemizi gerçekleştirme aşamasına geldik. Bunlar benim hayalim demiyorum, bunlar benim görevim.” dedi.

Haber: Burak Çalışkan

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.