Üniversite öğrencilerinden ‘Evde Okul Var’ projesi

Üniversite öğrencilerinden ‘Evde Okul Var’ projesi
Kırıkkale Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümü öğrencileri, koronavirüs nedeniyle okula gidemeyen ilkokul öğrencilerine yönelik ‘Evde Okul Var’ projesini hayata geçirdi. 

ÇOCUKLARA SOSYAL VE DUYGUSAL DESTEK
Doç. Dr. Metin Elkatmış ile Kırıkkale Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümü 2’nci sınıf öğrencileri Merve Kurtoğlu ve Elif Kanlı tarafından yürütülen proje kapsamında, koronavirüs nedeniyle okula gidemeyen ilkokul öğrencilerine uzaktan eğitim veriliyor. Görüntülü bir şekilde gerçekleştirilen eğitimde Kurtoğlu ve Kanlı, öğrencilere kitap okuyarak, anlayamadıkları soruları çözüp eksik oldukları konuları tespit ediyorlar. Ayrıca çocukların sorunlarını dinleyerek onlara sosyal ve duygusal destek sağlayan öğretmen adayları, bu projenin asıl amacının çocukların kalbine dokunabilmek ve onların bu süreci en normal şekilde atlatabilmelerini sağlayabilmek olduğunu söylüyor. 

ÖĞRENCİLERE EŞİT İMKANLAR SAĞLANIYOR
Projeye hakkında bilgi veren Proje Danışmanı Metin Elkatmış ise yaptığı açıklama şu ifadelere yer verdi; “Uzaktan eğitim günümüz öğrencilerinin eğitim ihtiyacını karşılamada alternatif çözümler sunabilecek bir sistem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu salgın sürecinde teknolojinin sağladığı olanaklardan yararlanarak sınıf ortamında bulunamayan uzaktaki öğrencilere, eğitim ve öğrenim olanağı sağlamak için yola koyulduk. Özellikle eşit şartlarda eğitim imkanına sahip olamayan ilköğretim öğrencilerinin hayatlarına dokunabilmek ve onlara eşit imkanlar sağlayabilmek adına son derece önemli bir çaba olduğunu düşünüyorum. Burada projenin mimarları olan öğrencilerimi de özverili çabalarından dolayı tebrik ediyorum.”
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.