Uluslararası pedallar Kırıkkale’de çevrilecek 

Kırıkkale Valiliği ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenecek olan ‘Road Race 2.2 UCI Bisiklet Yol Yarışı’ için tüm hazırlıklar tamamlanıyor.

10 ÜLKEDEN SPORCU GELECEK 
Geçtiğimiz yıl “Pedallar Anadolu’nun Kalbi Kırıkkale’de” sloganıyla ilki gerçekleştirilen ve bu yıl ise bir üst derece alarak 2.2 seviyesinde ulaşan bisiklet yarışları 10-11 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Dünyanın 10 farklı ülkesinden birçok yarışmacının katılacağı Kırıkkale, büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Millet Bahçesi’nde start alacak olan ‘Road Race 2.2 UCI Bisiklet Yol Yarışı’ Kırıkkale’nin tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtacak.

İKİ FARKLI KATEGORİ OLACAK 
İki farklı kategoride başlayacak olan yarışlar Millet Bahçesi'nde start alıp tekrar aynı noktada son bulacak. Dereceye giren sporculara çeşitli ödüller verilecek, aynı zamanda Kırıkkaleli vatandaşlar arasında halk sürüşü de gerçekleştirilecek. İlk gün Bahşılı, Hasandede, Keskin, Karaahmetli, Köprüköy güzergahları üzerinde yarış gerçekleştirilecek. İkinci gün ise yine aynı Millet Bahçesi'nden yarışlar start alacak. Buradan Kırıkkale şehir merkezi, Aşağımahmutlar, Balışeyh, Kulaksız, Kösedurak, Sulakyurt, Yağbasan, Kızıldere ve Karacalı köyü güzergahı sonrası yine aynı Millet Bahçesi'nde son bulacak.

AKYÖN: “KIRIKKALE’Yİ DÜNYA TANIYACAK”
Yarış kapsamında Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön, Türkiye Bisiklet Federasyonu yönetim kurulu üyesi Zafer Bal, Türkiye Bisiklet Federasyonu Kırıkkale İl Temsilcisi Pınar Taşçı Yıkılmaz ve yönetimiyle birlikte Kırıkkale’de faaliyet gösteren yerel ve ulusal medya temsilcileriyle bir araya geldi.  Bu yarışlar kapsamında hem tanıtım hem de ekonomi alanında Kırıkkale’nin kazanacağını söyleyen Akyön, “İnşallah bu gibi yarışlarla birlikte Kırıkkale’yi dünya tanıyacak” dedi.

BU YARIŞA HERKES SAHİP ÇIKMALI 
Eylül ayında da Kırıkkale’de önemli bir yarış yapmaya hazırlandıklarını dile getiren Akyön, Kırıkkale’nin tarihi ve kültürel değerlerinin bu yarışlarla daha da ön planda tutulduğuna dikkat çekti. Bu yarışa herkesin sahip çıkması gerektiğini dile getiren Akyön, kendilerine destek sağlayan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’na teşekkür etti. Kırıkkale’nin her kademesinin bu yarışlar için hazırlandığını dile getiren Akyön, “İnşallah çok güzel bir yarışa imza atacağız. Bütün hemşehrilerimizi davet ediyorum” şeklinde konuştu. 

Haber: Ahmet Gökdemir 
 


647db2871162a.uluslararasi-pedallar-kirikkalede-cevrilecek-1.png

647db28710fc7.uluslararasi-pedallar-kirikkalede-cevrilecek-2.png

647db287c39f2.uluslararasi-pedallar-kirikkalede-cevrilecek-3.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.