Uluslararası pedallar Kırıkkale’de çevrilecek 

Uluslararası pedallar Kırıkkale’de çevrilecek 
Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ve Kırıkkale Valiliği’nin himayelerinde gerçekleştirilen ‘Pedallar Anadolu’nun Kalbinde’ bisiklet yarışları, gelecek yıl yapılacak önemli bir yarışın kapısını araladı.

EN BÜYÜK ORGANİZASYON 
Geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde 3 gün boyunca adeta bir şenlik havasında 33 ilden 70 kulüp toplamda 430 sporcu katılımıyla gerçekleştirilen Türkiye Bisiklet Şampiyonası 7. Etap Puanlı Yol Yarışları, beraberinde büyük bir başarıyı da peşinde getirdi. “Pedallar Anadolu’nun Kalbi Kırıkkale’de” mottosuyla yapılan organizasyon, Cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışlarından sonra en büyük organizasyon olarak kayıtlara geçti.

UCİ LİSTESİNDE YER ALDI 
UCI (Uluslararası Bisiklet Birliği) tarafından 24-27 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak olan uluslararası Anatolia Mtb Stage Race –XCMS yarışı Kırıkkale olarak UCI takvimine eklendi. Ayrıca 10-11 Haziran 2023 tarihlerinde Kırıkkale Road Race Yol Yarışını da UCI’nin faaliyet takvimine alınması için Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığınca başvuruda bulunuldu. Yerli-yabancı yaklaşık 200 sporcu Kırıkkale’de pedal çevirecek.

KIRIKKALE DÜNYA MARKASI OLACAK 
Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, “UCI (Uluslararası Bisiklet Birliği'nin) 2023 yılı takviminde yer alan ve 24-27 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak uluslararası Anatolia Mtb Stage Race –XCMS yarışı Kırıkkale olarak UCI takvimine eklenmiştir. İlimiz uluslararası bir organizasyona ilk defa ev sahipliği yapacaktır” dedi. Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön,  “Kırıkkale'yi en güzel şekilde Türkiye'ye tanıtmak amacıyla güzel bir organizasyona imza attık. Bu organizasyon bizlere dünya çapında yapacağımız etkinliklerin kapısını araladı” dedi.

Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.