Ulusal basında biz 

Ulusal basında biz 
5 ay önce yazılı basın-yayın hayatına başladık ve Gazetekale olarak en iyisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.  Birbirinden farklı hedeflerle yola çıktık, özgün ve özel haber yapmayı kendimize şiar edindik ve

GURUR VE ONUR DUYUYORUZ 
Gazetemizin Nisan sayısında hazırladığımız özel haberlerle ulusal basında ve ülke gündeminde ses getirmenin mutluluğunu ilklerimize kadar hissediyoruz ve gazetecilik mesleğinin gerekliliklerini yerine getirmekten kıvanç duyuyoruz.  İşte Gazetekale’nin Nisan sayısında yaptığımız özel haberler ve bu haberlerin ulusal basındaki yeri.


YARA BANTLARIYLA YAŞAM MÜCADELESİ
Küçük yaşlarda geçirdiği hastalık nedeniyle bir gözünü tamamen kaybeden, diğer gözünde ise yüzde 90 görme kaybı oluşan Zeki Çabuk’un zorlu yaşam hikayesini kaleme almış ve Kırıkkaleli vatandaşlarla buluşturmuştuk. Kırıkkaleli vatandaşların bire hayli ilgilisini çeken bu yaşam öyküsü, Kırıkkale sınırlarının dışına taştı. Zeki Çabuk’un öyküsü ulusal basında yer alarak tüm Türkiye’de ses getirmeyi başardı.


KIRIKKALE’NİN 2 YILLIK KORONAVİRÜS BİLANÇOSU
2020 yılında ortaya çıkan ve tüm dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs (Kovid-19) salgınından, dünyanın geri kalanı gibi Kırıkkale’de nasibini aldı. Salgın henüz sona ermiş olmasa da şuana kadar Kırıkkale’de hayatı büyük ölçüde olumsuz etkiledi. Biz de Kırıkkale’nin geçtiğimiz 2 yılda koronavirüsten ne kadar etkilendiğini anlatan bir yazı kaleme aldık. Toplamda 70 bin 679 kişinin virüse yakalandığını ve 485 kişinin virüse yenik düştüğünü anlattığımız haberimiz, ulusal basında kendine başköşede yer buldu.


KIRIKKALE KABUK DEĞİŞTİRİYOR
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın tanıtımını yaptığı 20 dev projeye gazetemizde yer verdik. ‘Kırıkkale kabuk değiştiriyor’ başlığı ile kaleme aldığımız haberimizde, Kırıkkale’de yapımı devam eden projelere ve Kırıkkale’ye yapılacak olan projelere yer verdik. 20 dev projeyi detaylı anlattığımız haberimiz, Kırıkkaleli vatandaşları bir hayli heyecanlandırmayı başardı. Anlaşılan o ki heyecanlanan vatandaşlar sadece Kırıkkale ile sınırlı kalmadı. Haberimiz gazetemizin sayfalarının dışına, hatta Kırıkkale sınırları dışına taşarak, ulusal basında yer aldı. 


Haber: Burak Çalışkan 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.