Ülke ekonomisine büyük zarar!

Ülke ekonomisine büyük zarar!
Kırıkkale’de devam eden hasat dönemi ile birlikte İl Tarım ve Orman Müdürlüğü biçerdöver kontrol ekipleri de çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler, üreticinin hasadında fazla dane kaybı yaşamaması için kontrol sağlıyor.

BİLİNÇSİZ BİÇERDÖVER KULLANIMI

Yapılan denetimleri yerinde inceleyen İl Müdürü Sırrı Yılmaz; “Teknik bilgi noksanlığı ve bilinçsiz biçerdöver kullanımı nedeniyle hasat öncesinde, hasat sırasında ve hasat sonrasında büyük kayıplar meydana gelebilmektedir. Bu kayıplar sadece çiftçilerimize değil ülke ekonomisine de büyük zararlar vermektedir.  İlimiz genelinde, tarla bitkilerinin zamanında, en az ürün kaybı ile tekniğine uygun olarak hasat edilmesini sağlamak” dedi.

BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

“Bu sayede milli servet kaybını önlemek amacıyla bir kısım tedbirlere başvurulduğunu,  2019 yılı saha kontrolleri için İl genelinde kontrol ekibi oluşturulduğunu, hasat sırasında çiftçilerimize de büyük görevler düşüyor. İl genelinde hasat sona erinceye kadar biçerdöver kontrolleri denetimlerinin devam edecek. Çiftçilerimizin de biçerdöver hasadında ürün kayıplarını önlemek için tarlalarının başında bulunmaları ve dane kaybına neden olan operatörü uyarmaları gerekir.” şeklinde konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.