Ulaş köyü yeniden seçime gidecek

Ulaş köyü yeniden seçime gidecek
31 Mart 2019 Pazar günü yapılan mahalli idareler yerel yönetim seçimleri kapsamında Ulaş Köyünde yapılan muhtarlık seçimi, il seçim kurulu tarafından iptal edildi. 2 Haziran’da tekrarlanacak olan seçim kapsamında seçim kurulu, muhtarlık görevi birinci azaya verdi.

31 Mart 2019 Pazar günü yapılan mahalli idareler yerel yönetim seçimleri kapsamında Ulaş Köyünde yapılan muhtarlık seçimi, il seçim kurulu tarafından iptal edildi. 2 Haziran’da tekrarlanacak olan seçim kapsamında seçim kurulu,  muhtarlık görevi birinci azaya verdi.

Keskin ilçesinde Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edilmesinden sonra Ulaş Köyü Muhtarlık seçimi de iptal oldu. Mart seçiminde 15 yıldan bu yana muhtarlık görevini yürüten eski muhtar Zafer Gülşen’e 10 oy fark atarak seçimi kazanan Refik Ateş’in eski bir dava dosyasını ilgili mahkemeden kaldırmadığı gerekçesi ile seçimin iptal edildiği öğrenildi.  il seçim kurulu muhtar Refik Ateş’in mazbatasını iptal etti. İl seçim kurulunun seçimin 2 Haziran’da tekrarlanmasına karar verdiği ve 2 Haziran’a kadar muhtarlık görevini birinci aza Yaşar Pekşen’e verdiği kaydedildi.

31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Seçimi sonuçları ile ilgili tartışmalar sürerken Ulaş Köyü Muhtarlık seçimi de iptal edildi. Seçimi 10 oy farkla kazanan ve mazbatasını alarak göreve başlayan Refik Ateş köyde adeta hizmet atağı başlatmıştı. Köylülerin ifadesine göre Refik Ateş mazbatasını aldığı günden itibaren ilk olarak köy merkezinde ihtiyaç olan bir hizmete yönelik çalışma yaparak köylülerin takdirini kazanmıştı.    


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.