Türkyılmaz: “Dördüncü cemre gönlümüze düşsün”

Türkyılmaz: “Dördüncü cemre gönlümüze düşsün”
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, baharın müjdecisi cemre ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Türkyılmaz, “Gelin bu yıl da dördüncü Cemre’yi gönüllerimize düşürüp Nevruz’u öyle karşılayalım” dedi.

CEMRE, BAHARIN MÜJDELEYİCİSİ 
Şubat ayının son haftalarına yaklaştığımız bu günlerde soğuk havalar yerini sıcak havalara bırakmaya hazırlanıyor. Baharın müjdeleyicisi olarak bilinen “Cemre” 19 Şubat’ta bugün toprağa düşecek. İkinci cemre 26-27 Şubat’ta suya, üçüncü cemre ise 5-6 Mart'ta toprağa düşerek tam manasıyla baharın geldiğini haber verecek. Bu üç Cemre’den yola çıkarak bir yazı kaleme alan Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, dördüncü cemrenin insanlığın gönlüne düşmesi temennisinde bulundu.

HATIRALARDA KALAN ÇOK GÜZEL BİR AN
Başkan Türkyılmaz, kaleme aldığı yazısında şu ifadelere yer verdi, “Dördüncü Cemre gönlümüze düşsün. Çocukluğumuzda büyüklerimizin sıklıkla söylediği, bizlerin ise yeni nesillere pekte aktarmadığı baharın habercisi Cemre’ler düşmeye başladı. Cemre’nin bahar başlamadan önce 7 gün ara ile havaya, suya ve toprağa sırayla düştüğüne hep inanılmış, inanmışız. İnşallah inanmaya da devam ederiz çünkü: Çok güzel bir anneanne. Ateş, kor manasına gelen Cemre’nin her yıl Şubat ayı sonunda başlayan takvime göre önce havaya, sonra suya, son olarak ta toprağa düştüğü kabul edilir”

GELİN BU YIL GÖNÜLLERİMİZE DÜŞÜRELİM 
“Gelin bu yıl da dördüncü Cemre’yi gönüllerimize düşürüp Nevruz’u öyle karşılayalım. Cemre demek Nevruz demektir. Nevruz ise yeni bir başlangıçtır. Ülkemizde ve dünyada öyle felaketler yaşıyoruz ki herkes birbiri ile küs. O kadar çok ayrımcılık söylemlerinde bulunuyoruz ki herkes ateş küpü, patlamaya hazır barut fıçısı. Komşuluğu, akrabalığı, ailenin bittiğini, vicdanların ve gönüllerin karardığını söyleyenlerin sayısın inanın yadsınamayacak kadar fazla.”

UMUTLAR HER ZAMAN TAZEDİR 
“Kişiler ne kadar çetin ve soğuksa, zaman ne kadar hızlı da aksa, insanlar ve mekânlar ne kadar yalnız da kalsa umutlar he zaman tazedir ve bir tohum gibi uygun ortam bulunduğunda yeşermeye hazırdır. Şairin de dediği gibi “Ne de olsa, kışın sonu bahardır. Bu da gelir, bu da geçer ağlama.”  Çok sıkıntılı zamanlardan geçtiğimiz şu günlerde Allahtan isteğim kararan umutlarımıza ve hayal edemediğimiz geleceğimize ışık tutması.  Dördüncü Cemre’nin gönüllerimize düşmesi dileğiyle” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.